Hz. Yusuf izlediğimiz ve bildiğimiz kadarıyla rüya tabircisiydi. Yani üstün yeteneği.
Şarap içtiğini gören lükse, başının üstünde ekmek tutan ise kargalara yem oldu..
Ekmek yemeyen toplumlar dinsiz mi ya da bizim bildiğimiz tabirle cehenneme mi gidecek....

Bu arada, yastığın altına ekmek de koymam, elma armutta koymam... ( Ama koysam ekmek mahvolur, elma da çürür galiba. )

Ama bunlar benim sorumu cevaplamıyor malesef. Tüm yiyecek içecekler benim için eşittir.

Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağaçlarla ilgili yazdığın yanlış bilgiden sonra okumadım.

Dünya da ki tüm ağaçları kessende ki özellike amazon ormanlarından bahsediyorum, %20’lik bir kayıp olacak.

Dünya da üretilen oksijenin tek sebebi %70-80 fayda ile alglerdir, planktonlardır. Ağaçlar ve diğer tüm etkenler %20 bandında yarar sağlar.

Yani ağaçlar aslında umrumuzda değil öyle kesilse de oksijensizlikten ölmeyiz.

Şöyle bırakayım

https://sabahlatan.com/blog/dunyanin...aynagi-algler/

Yani, HAYIR.

Su, ağaçtan kat kat daha kutsaldır. Gram ziyan edilemez, kirletilemez.
Hocam sen asıl konuyu okumamışsın ki?
Su veya oksijen ya da toprak bunlar gelişen cevaplardan sonra eklenen bir yazıdır.
Bilimsel araştırma yapmadık elbet, basit bir şekilde oksijen olmazsa kaç dk yaşanır? Su olmazsa kaç gün yaşanır? Ekmek olmazsa kaç gün yaşanır idi basitce....
Yazınıza istinaden birçok alanda hatta mayaların bile nüfus artışından sonra orman alanları keserek, buğday (vs.) dikmelerinden sonra yaşadıkları su sıkıntısı ve afetlerin başlangıcı bilinmektedir.
Siz konunun sonrasını okuyun bence, çünkü o kısım sanırım 10 saniyede ekleme yaptığım alandı, ama soru kısmı aslında aşağıda.
(son olarak ekleyeyim, aslında benim düşündüğüm gibi yazmışsınız zaten de. Örnek, su ağaçtan kat kat kutsal diyelim. Ekmek oluşması için bile su gerekli, sizin için özel olarak sorum şu olsun.
Neden çok çok kutsal sayılan ekmek yerine su sıradan, birçok alanda lağımların karıştığı, fabrika atıklarının karıştığı, boş yere akıtılan dünyanın en önemli değerlerinden olan SU kutsal değil? Ki su olmasa ekmek de olamıyor... )

Webobur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de Sümerlerden gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Onların dini inanışlarıyla bizim inançlarımız arasında enteresan benzerlikler var ama burada tartışamayız bunu
Sümerlerden kalma ise de yanlış... Çok tanrılı din mensupları belli ki yanlış yapmışlar.. Günümüzde müslümanlar Allah'ın tek olduğuna inanır..
Aramızda 3 ya da 5 tane Allah var diyen varsa, yapacak birşey yok. Genelleme yapıyoruz...
Ama oradan kalma ise, tarihi eser kafayı değişmemiz gerek belki de.
Konunun bu kadar uzayacağını düşünmemiştm aslında, oruç sakızı bozar mı bozmaz mı gibi birşey olmasın.
Basit bir soruydu, net bir cevap yok. Benim düşüncem yanlış yönlendirildiğimiz doğrultusunda artık.
Diğer arkadaşlar da tabi ki düşündüğü gibi düşünmeye devam edebilir, birilerinin fikri değişsin benim gibi düşünsün gibi bir amacım yoktur elbet..