AndroiDeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam çerçevesinde baktığımızda israf haramdır. Ekmek olur , elma olur , zaman olur vs. israfı haramdır. Bu açıdan bakıldığında ekmeğin yanda herhangi bir nimetin yerde olmaması gerekir. Ekmeğe verilen aşırı ilgi ise bir üst mesajımda yazdığım örfümüzle ilgili bir durum. Bir başka örnek verecek olursak İslamda nazar boncuğu yoktur. Hatta nazar boncuğunun nazardan koruduğuna inanmak kişiti müşrik yapar (nazar boncuğuna Allah a ait olan bir özelliği yüklediği için). Fakat bu inanışını din zanneder, tıpkı ekmeğe duyduğu aşırı hassasiyet gibi.
İşte, toplum olarak yanlış öğrendiğimiz ve yanlış öğrettiğimiz durumlar kısaca...

Bir de şu var, yazmıştım önceden de. Yerdeki ekmek israfsa bile, örneğin kuşlara vs. veriyorum ben çimlerin üstünde yerde duruyor.
Duvarın üzerine kaldırınca o buharlaşmıyor sonuç olarak. Bir şekilde doğaya karışıyor. Yani rüzgar geri düşüyor, bir kuş parçalıyor yediğini yiyor, yiyemediğini daha ufak böcekler yok ediyor vs.
Sonuç olarak israf ise her şey içindir yine, yerdeki kedi mamasını bile kaldırmak gerekir o da bir çok tavuk ve balıklı yemekten yapılıyor.
Kedinin yemeği de yerde olur... Ekmekte kuşa verildiğinde yerde oluyor... Yani, ilginçlikler içinde ilginçlikler var...

codeHIGH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mevzu ekmek değil emek, alın teri.
Daldan koparıp yediğimiz elma nimet değil diyelim o zaman...
Kuru fasülyenin yapılıp yenmesi ile ekmek arasında daha büyük fark vardır mesela.. Ekmek günümüz şartlarında daha kolay bile sayılabilir.
Hele tünel fırınlar var, hamuru kendi yoğurur şekillendirir ve pişirir... Bizzat biz kurduk yıllarda bu tünel fırınları...
Ekmek için sadece buğdayın yetişmesi var, onun dışında çok emeği de kalmadı.. Ki, ekmekten önce kutsal sayılan buğday olmalıdır o zaman, yine ekmek değil ki...