Scarecrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle spagetti dediğimiz tarzda kodlar yazmayı bırakmalısınız, composer kullanmayı, projenize component eklemeyi tercih etmelisiniz.Bakın Framework kullanın demiyorum, projenize component ekleyin.Örneğin Symfony'nin çok yararlı componentleri var, projenize ekleyebilirsiniz.Autoloader mantığını çözün, bunlar başta bilmeniz gereken temel terimler.Mesela benim için olmazsa olmaz mutlaka Template ve multi dil / tema sistemi bulunması gerekiyor çünkü sizden başka biriside bu template sistemi sayesinde phple hiç uğraşmadan html ile tasarımlarını yapabilir ayrıca ayrı tutulan dil dosyaları sayesinde çok rahat bir şekilde dil paketi sunabilir.Bir de Router olayına bakın, biliyormusunuz emin değilim ama kısaca üstünden geçmek gerekirse, htaccess'te artık satırlarca url girmek tarih oldu.3 satırlık bir htaccess kodla link yapınızla harikalar yapabilirsiniz, tabi ki buda bir component ve hangisini seçeceğiniz size kalmış.Projelerinizde mutlaka pdo kullanmalısınız, hacklenemez demiyorum ama en azından zorlar.Mysql fonksiyonları biliyorsunuz artık tarih oldu.Pdo ile bindParamlar ile çalışırsanız projeden tam verim alırsınız.Ayrıca php'nin en yeni sürümünle çalışmanız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım bundan sonrası sizin hayal gücünüze ve mantığınıza kalmış.Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim bu dediklerinizi inceleyeceğim. pdo kullanıyorum. Ama bind param ı beceremeyince kullanmadım. Performans açısından çok yararlı olduğunu biliyorum. MVC yapıda route olayını tam anlamıyla öğrenmem lazım.

Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugünkü menümüzde kıymalı spagetti olacak hocam. İyi tesadüf.
Afiyet olsun.