Aman kimse beni kafir ilan etmesin, yanlış yaptığımızı düşünüyorum ve toplumun da bu yanlışa körü körüne alet olduğunu düşünüyorum sadece. Ayrıca; ağaçlar olmasa 2 dk içinde ölürüz oksijensiz ama ekmeksiz de yaşanabilir. Bu sebeple, ağaç ve su ekmekten bin kat daha kutsal olmalıdır...?
Arkadaşlar, merakımdan açıyorum bu konuyu. Her zaman aklımdadır, garip gelmiyor da değil...
Ekmek, evet nimet. Ama bazılarının sokakta yerdeki ekmeği öpüp 3 defa başının üstüne koyup yerden yüksek bir yere koyduğunu da görüyorum.
(Kuşlar yesin vs. diye de zaten çimlere yere vs. dökülür)
Ekmek ile Elma arasında ne gibi bir fark var?
Doğanın bize verdiği elma zaten yere düşer, bir şekilde doğaya döner. Yarısı yenmiş elmayı da yere sallarız, kimse dönüp bakmaz bile.
Buğday ve suyu karıştırıp insan oğlunun işlediği bir yiyecek Kuran ile eş tutulup ne ara kutsallaştı?
Bir elma diyorum ama milyonlarca yiyecek türü var, insanoğlunun veya doğanın verdiği.
Ekmektense balık bile daha kutsaldır belkide, suyun içinde kendi doğuyor kendi ürüyor, kendi büyüyor, biz yakalıyoruz yiyoruz.
Kimsenin balığa kutsal gibi davrandığını görmedim....
Sizce sebebi nedir? Mantıklı bir açıklaması olan var mı?
(Not: Ekmek fırın ve fırıncıları ile birebir ilişkim vardır her türlü, babadan oğla meslektir, ben seçmedim o ayrı fırıncı değilim.)