AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen, hepsi nimettir, kıymet bilmek gerekiyor..
Ama bir arkadaş dut örneği verdi, bu dutlar olgunlaşınca yerlere dökülür, basa basa geçeriz, farkına varırsak toplar yeriz.
Bizim binada da iki dut ağacı var... Basmama durumuna bakınca doğal yaşam gereği yere dökülüyor, yer çekimi kanunudur..
Elma ile ekmek yine aynı olmuyor, veya bir maydanoz yerde yetişir, patates yerin dibindedir...
Yerde olması ve ezmek ile de alakası olmamalı...

Tek bir düşünce, kutsallık değil, nimete saygı göstermek uygundur diyebiliriz. Yere dökülen hatta yer altında olanlar da nimetse yani...

Hocam tuz konusunda o zaman tuz gölünde milyonlarca ziyaretçi eze eze geziyor onu ne yapacağız....
Yazın izmirde çeşmede yüzmek boğulmak arasında denizden çıkınca 5 dk sonra k.çımızdan tuzları serpiştiriyoruz...
Bence çok da kutsal bir yanı yok...
Diğer konulara katılıyorum.

Burda şunu düşüneceksiniz. " Ama bir arkadaş dut örneği verdi, bu dutlar olgunlaşınca yerlere dökülür, basa basa geçeriz, farkına varırsak toplar yeriz. " cümlenize istinaden konuşuyorum, duta basıyorsan zaten ekmeğe de basıyosundur. Bu senin için henüz ayrılmamış demektir. Ama ben dut gördüğümde de basmıyorum, ekmek gördüğümde de. söylemimi yanlış anlama, nimete saygı duymalıyız. bunu o bu şu diye ayırmak olmaz. ekmek kutsaldır demek gerekiyorsa, nimet kutsaldır demeliyiz. anladınız siz beni