Tevfik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben tuz diye biliyorum. Ama bu konuda fikri olanlar daha detaylı bilgi verirse aydınlanırız.
Hocam tezini çürüteyim o zaman derhal.....

Önceki gün bilirsin, Ankara fena halde buzladı, ben bile birey olarak buzlar erisin diye sokağı ve kaldırımları tuzladım...
Peşinden de geldi tuzlama aracı yollara tuzu bastı gitti... Tuz kutsal yapan şey ise, ekmeği kaldıran millet neden yerlere saçsın kutsal bir şeyi....

Neresinden tutarsak elimizde kalır, bence biz yanlış düşünüyoruz... Herşey nimettir, doğanın verdikleri dahil, biz kendi kendimize birşeyleri kutsallaştırıyoruz sanki...

Hussein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekmeğe basmak günah ama yazın dutu ezip geçenler günah olmuyor mu mesala
Bence nimete değer vermek için söylenmiştir zamanında çocuklara onlarda çocuklarına öyle öyle gelmiştir.
Aynen öyle işte... Ekmeği farklı kılmak nedendir yani...
Yerden alıp öpüyorlar kutsal diyerek, bu inanç biçimi son derece yanlıştır bence..
Konu uzun zamandır aklıma şundan takılıyor, ben sofrayı silince vs. ufak parça ekmek kalmışsa bile çöpe atarım. Kuşlar kediler köpekler elbet bir yerde çöpten yiyor diyerek.
Peder bey günahtır der, kuşlara götürür, büyük parçaları ineklere vs. alanlara verir. Hep kafamı kurcalayıp dururken aklıma takıldı.