Çağırmış, çağırmamış ayrı konu ama neye dayanarak çağırmazlar diyebiliyorsunuz ?
Ben zamanında western union ile yurtdışına düzenli 9-10 defa 300-500 dolar gönderdiğim için banka müdürü aracılığıyla maliye'ye davet edildim. Banka müdürü şüphelenmiş, bildirmiş, maliye de çağırdı sordu. Tamam vergi ile alakalı bir örnek değil ama devlet de "
biz yıllık şu kadar geliri olanı vergiden muaf tutuyoruz" demiyor. Yani 1 lira bile olsa gelir elde eden vergisini öder diyor.
Yıllık 20-30 bin sınırını siz kafanıza göre koyuyorsunuz, resmi olarak böyle bir sınır yok. 10 sene önce esnaflık yaparken de yılda 30 bin altı fiş kesersen vergi dairesi gelmez deniyordu, şimdi de rakam aynı

Sadece yıllık 49 bin lira altında satışınız varsa basit usul vergi ödeyebilirsiniz. Bu da hiç vergi ödememek anlamına gelmiyor.
Vergi dairesi benim nereden geldiğini bilmediğim 7 liralık otoyol geçişim için işlem başlatıp evrak gönderdi, ödedim 1 yıl sonra tekrar gönderdi, ödediysen gel itiraz et dedi. Yani o "
30 bin altıysa kimse uğraşmaz" lafları tamamen safsata. Vergi dairesi, resmi olarak tahsil etme hakkı olduğu 30 kuruş için bile uğraşır. Henüz size denk gelmemiştir, yeterli altyapı oluşmamıştır ama günü gelince gelir.