Sevgili kardeşim, mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışayım, sen ve senin gibi bu işe başlayacak arkadaşlara klavuz olsun.
Öncelikle bir sektör seçmelisin, bu sektörü seçerken illaha ki senin ilgi alanın veya uzman olduğun bir kategori olması şartı yok. Şahsi olarak 12 sitem var ve hepsi farklı kategorilerde kazanç sağlıyor. Bu nedenle uzman olduğun olayını geçip, para kazanabileceğin bir sektör bulmaya çalış.
Sektör nasıl bulunur?
Basit bir mantık kuralım sen bunu geliştir. Google da bir reklam veren var ( adwords ) birde o reklamı yayınlayan siteler, yani yayıncılar ( adsense ) adwords da ben toyota firmasındaki reklam verenim ve diyorum ki, x reklamıma tıklandığında 5 tl gitsin ( aslında bu kısımada google müdahale ediyor burası bizi pek ilgilendirmiyor hızlıca geçiyorum ) daha sonra google bu sektördeki önce yayıncıları ( adsense ) ağındaki sitelere bakıyor ve uyumlu olan sitelerde bunu yayınlıyor ( bu ihtimal içinde kullanıcıların arama yaptığı terime göre gösterimde var, o yüzden illa araba sitesinde gözükür diye bir şey yok ) genel mantık bu. Şimdi esas olay şu, işte bu toyota en az 100 bine araba satıyorsa 1 reklam tmb sine ne kadar öder? Örnek 5 tl ödese, senin sitende gözükse bu reklam ve x biri buna tıklasa, sen 2 tl alsan kralsın. Ee hadi aynı olayı farklı sektöre göre yoralım, Örnek ; Defacto markası olsun ve t-shirt modellerine reklam versinler. Peki t-shirt 19.90 tl iken, senin sitende buna tıklayan adamdan ne kadar kazanabilirsin ki? Böyle düşün bence, o yüzden sektörü iyi seç

Neden herkes kredi sitesi açıyor? Çünkü para ile para dönüyor?
Kıssadan hisse, reklam verenin sattığı/sağladığı hizmetin fiyat orantısı ne kadar yüksekse, o sektörleri bulmaya çalış.
Diğer bir konu ise, ne zaman kazanırım.
Öncelikle 6 ay siteye kesinlikle ( doğru analizle, doğru içerik girişi ) yaptığında kazanmaya başlar. O yüzden erken pes edeceksen bugün et emeğine yazık olmasın. Tabi bu 6 ayı kısaltabilirsin.. Nasıl mı? Yaşlı bir domain, Yoğun bir içerik girişi ve tüm seo kurallarına uyumla beraber tanıtım yazısı vs.
Umarım faydalı olur.