Merhaba arkadaşlar, böyle bir tartışma açıp siz değerli webmaster arkadaşlarımın görüşlerini almak istiyorum.

Ben hatrı sayılır bir zamandır genel forumlarda teknik adminlik yapan birisiyim. Yani “genel forum” konseptine fazlasıyla hakimim. Webmaster, oyun, teknoloji, bilim, felsefe forumlarını da bilirim ama genel forumlar kadar içerisinde bulunmuşluğum yok. Özetle hala sosyal medyadan ziyade forumlara ilgi duymaktayım.

XenForo kuşkusuz vBulletin'e göre çok daha gelişmiş bir sistem. Ancak baktığım zaman, XenForo'ya geçiş yapan çoğu forum sitesinin gerilediğini ve çöktüğünü görüyorum. Kullanılabilirlik konusunda webmaster olduğum için ben bir problem yaşamıyorum. Ama kullanıcı tarafında XenForo'ya karşı bir alışılamazlık var.

Örnek olarak: 2016 yılında Formistan sitesi XenForo'ya geçti ve eski aktifliğini yitirdi.
İzafet aynı şekilde.

Sizin yorumlarınız nedir? vBulletin 3 serisi tarih öncesi devirde kalmasına rağmen hala vBulletin 4 - 5 ve XenForo'ya göre daha fazla tercih ediliyor. Ben de çok seviyorum. Ama neden bilmiyorum?

Sizce neden?