1. Soru: ($satirlar ile başlayan kod satırı editörden dolayı sıkıntılı çıkmış buraya tıklayarak linkten kopyalayın.) $gelenveri = $_POST["kayit"];
$satirlar = preg_split('/rn|[rn]/', $gelenveri);
foreach($satirlar as $satir) {
$dbkontrol = mysql_query("select id from mail where mail = " . $parcala[0][0]); // myqsl sorgusunu kendine göre düzenlemen gerek
if($dbkontrol)
//bla bla bla
$dbkontrol = mysql_query("select id from mail where mail = " . $parcala[1][0]); // myqsl sorgusunu kendine göre düzenlemen gerek
if($dbkontrol)
//bla bla bla
}2. Soru: INSERT INTO tabloAdı (sutunlar) SELECT * FROM (SELECT eklenicek_veri1, eklenicek_veri2) AS tmp WHERE NOT EXISTS (SELECT kontrolEdilecekSutun FROM tabloAdı WHERE sutun = deger);
tabloAdı: Hangi tabloya veri eklenecekse veya kontrol edilecekse onu girin.
sutunlar: Hangi alanlara veri ekleyecekseniz o alanların isimlerini girin.
eklenilecek_veri1 ve eklenilecek_veri2: Post olarak aldığınız değerler.
kontrolEdilecekSutun: Mesela
A ve
B sütunu olsun.
2 tane de kaydımız olsun.
1. Kayıt A Sütun Değeri: 1, B Sütun Değeri: 2.
2. Kayıt A Sütun Değeri: 3, B Sütun Değeri: 4. Yeni ekleyeceğiniz kaydın
A sütunu değeri 1 ise ve ona göre kayıt yapmak istemiyorsanız bu kısmı A sütunu olarak belirteceksiniz.
deger: Bu kısmı şöyle yaparbilirsiniz;
sutun = eklenilecek_veri1 şeklinde yapabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Bu sistemi daha önce instagram panellerinde user

ass yükleme yapan arkadaşların scriptinde görmüştüm nasıl yapıldığını merak ettiğimden öğrenmeye çalışıyoru hocam.
Benim oluşturduğum database şu şekilde:
Yazığınız kodlamadan anladığım şekilde şu hale getirdim php sayfamı :
<?php
include("baglan.php");
$gelenveri = $_POST["kayit"];
$satirlar = preg_split('/\r\n|[\r\n]/', $gelenveri);
//1.her satırı alıp iki nokta( : ) ile ayıralım.
foreach($satirlar as $satir) {
$parcala = explode(":",$satir);
mysql_select_db("dumpdb");
$dbkontrol = mysql_query("select id from maildump where mail = " . $parcala[0][0]); // myqsl sorgusunu kendine göre düzenlemen gerek
if($dbkontrol == true) {
}
$dbkontrol = mysql_query("select id from maildump where pass = " . $parcala[1][0]); // myqsl sorgusunu kendine göre düzenlemen gerek
if($dbkontrol == true) {
}
$ekle = mysql_query("INSERT INTO maildump (mail,pass) SELECT * FROM (SELECT $parcala[0][0], $parcala[1][0]) AS tmp WHERE NOT EXISTS (SELECT mail FROM maildump WHERE mail = $parcala[0][0]);");
}
?>şuanda veri post ettiğimde boş sayfa alıyorum phpmyadminde'de hiçbir data eklenmemiş gözüküyor sorun tam olarak nerede yardımcı olabilirseniz sevinirim