Hocam öncelikle başarılar dilerim. Ancak şöylede bir durumunuz var. Sizi Zorlu günler bekliyor. Çünkü Opencart Gibi Gelişmiş ekonomik alternatifler varken heleki ideasoft gibi bir mantıkta fiyatlarla yola çıkıp kiralama düşünüyorsanız Yolunuz uzun Allah yardımcınız olsun.
Yorumunuz için teşekkürler. Fiyat olarak daha uygun bir fiyat söylüyorum. Hatta son fiyatı söylüyorum pm isteyenlere. İdeasoft gibi bir firmada 5+ yıldır çalıştım halen çalışıyorum. Kendime güveniyorum. Sistem şuan ideasofttan çok eksik olabilir ama mevcut olanlar, paket yazılımlardan ve opencarttan daha iyi oldugunu düşünüyorum.
Opencart kullanan bir arkadaşım benim sisteme geçti. Eskisine oranla sitesi aşırı hızlandı. Pagespeed değerleri mobil 70+ masaüstü 100. Henüz ekstra performans ayarları yapmadan bu değerlerde.
Opencartı kötülemiyorum. Orta seviye bir sistem için gayet yeterli ve uygun bir çözüm. Ancak zaten opencart için alınan plugin + sunucu giderleri + extra yazılımcı ücreti benim ücretlerin üzerine çıkıyor. Arkadaşım sunucuya çok yüksek ücret ödüyordu (turhost 8gb ram + cpanel) Benim sistem 1gb ramde bile bundan daha hızlı ki arkadaşın isteğiyle ram 2gb olarak ayarladım. Opencart fazla kullanılan pluginler ve çok fazla üründe hantallaşmaktadır. İyi bir yazılımcı iyi bir şekilde optimize edebilir ancak bu sefer de cache problemleri çıkıyor. Ben yıllardır çalıştıgım firmada cache problemleriyle ugraştıgım için bu konuda çok tecrübem var. Filecache kullanmıyorum. Cacheleme için memcached kullanıyorum. sphinx/elasticsearch gibi arama motoru kullanmaktayım. Ayrıca kuyruk yapısı mevcut. uzun sürecek işlemler kuyruga atılıyor. İsteğe bağlı cdn üzerinden resimleri servis edebilirim vs... paket yazılımlarda ve opencart sitelerde bunu görmeniz çok zor.