Ayın 3'ünde yeni taşındığım sitede Türk Telekom'un portu bulunmadığı (diğer internet sağlayıcıları da bu yüzden yok) ama Kablonet'in döşediği fiber bulunması nedeniyle yıllardır kaçtığım Kablonet'in eline düştüm. Olay da tam olarak burada başladı.
Superonline abonesiydim. Israrla kendilerini yokladım ama veremiyoruz dediler. Gözümü kararttım 159 TL'ye Superbox alayım dedim, bulunduğum bölgede kullanılamıyormuş.
Her neyse 89 TL'ye Kablonet'in akıllı sınırsız 100 megabit internet paketine başvurdum. TV tarafında da alt ve üst paket falan filan var. Başvuru sırasında maksimum 5 iş günü içinde aranacağım, randevu verecekleri ve gelip kurulumun yapılacağı bilgisi verildi ama o tarihten beri ne arayan, ne randevu isteyen oldu. Öğrendim ki koca kurumun elinde modem yokmuş. Kuruluma o yüzden gelemiyorlarmış... Hatta şu an yer yer yeni abonelik başvurusu alımı kapatmışlar. Koca kurumun elinde modem yok. Güler misiniz, ağlar mısınız? Araştırdığımda sikayetvar.com'a 2017 ve 2016 yılında da benzer şikayet başlıkları açılmış. Yani bu bir ilk değil. Adamlar hani bir olumsuzluk olunca ders çıkarmak yerine bunun tekerür etmesi için ayrı bir özen gösteriyorlar sanırım. Bir de telefondaki müşteri temsilcisi adil kullanım kotası değişikliği nedeniyle yoğun başvuru olduğundan böyle oldu yalanı atılıyor. 2016 ve 2017'de de AKT değişikliği olduğundan(!) yoğun bir başvuru olmuş olacak ki o dönemlerde de insanlar benzer sorunlar yaşamış...
Anladım ki devlet bu tip hizmet sektöründe beceremiyor. Bu tip sektörde özelleştirme şart.