Şunu belirtmek isterim ki bu konuyu uzunca bir düşündüm kendi kafamda. Çok çabaladım çok uğraştım fakat bu konuyu açmaktan başka bir çağre bırakmadılar. Amacım dilencilik veya borç istemek değil. Nolur beni yanlış anlamayın. Biliyorum bu tür konular en azından R10'da ne kadar iyimser, düşünceli ve bu halden çıkmış insanlar varsa bi o kadar da kötü düşünceli insanların olduğunu biliyoruz. Linç yememek için çok kez düşündüm ama canıma tak etti gerçekten de inanın ki.

24 yaşında morbid obezite hastalığı olan bir insanım. Bir çok engel ile karşılaştım bu hayatta halime tabi ki de şükür ediyorum. Fakat bu dünyada yaşayabilmek geçinebilmek oldukça güç. Bunların en başında da iş sahibi olmak geliyor. Türkiye'de yaşamak, geçinmen işsizken inanın çok zor. Freelancerim, kendimce bir çok iş yaptım ama yettiremiyorum artık. Babamı 15 yıl önce kaybettim kalp krizinden. Hem babasız büyümenin zorluğu hem de yaptığım bir çok işin elimde kalmasıyla çektiğim zorluklar beni bu konuyu açmaya zorladı. Hangi iş olanağını denediysem başvuru yaptıysam görüşmeye gittiğim bir çok yer marka olarak isim vermeyeceğim ama beni obezite hastalığım yüzünden geri çevirdiler. Yeteneğim o işe elverişliydi bir çalışan olarak tam aradıkları adam oluyordum her daim fakat hastalığım yüzünden verimli çalışan olamayacağımı söyleyeyip red yedim tüm iş olanaklarından. Ben de bilgisayar başında iş kovalama kararı aldım. Geçmiş konularıma bakarsanız elimden gelen her şeyi yaptım ama her şey elimde kaldı. Çıkmaza girdim malesef. Bakmakla yükümlü olduğum annem var, babamdan kalan emekli maaşı sadece kiraya yetiyor neredeyse. Ardı ardına gelen faturalar çıkmaza sürüklüyor beni. Çoğu zaman aç kaldığımız günleri bilirim. Çok zor günlerden geçtiğim dönemler oldu. Çok şükür şuanda elim ayağım tutuyor sadece imkan tanınması grekiyor başka hiç bir şey değil. Kafaya taka taka taka canıma son vermeyi dahi düşündüm. Ama allahtan korkum olduğu için bi dur dedim kendime. Geride bırakacaklarımdı tek sorun. Fakir edebiyatı yapacak insan değilim hep şükür ettim hep sustum ama artık tüm kapılar kapanınca da sırtımı yaslayacağım bi R10 kaldı gerçekten de. Benim isteğim şu zorluklarımı aşana kadar bir iş imkanı sağlayabileceklere ulaşmak. Elimden her iş gelir teknoloji ve internet adına. Grafik tasarım konusunda yardımcı olabilirim, WordPress ve benzeri CMS sistemlerinin her şeyine oldukça hakimim, uzun süre online olarak çalıştığım Canlı Destek pano sistemlerine hakimim elimden her iş gelir. Yeter ki bir kapı açılsın başka hiç bir şey istemiyorum. Beni lütfen yanlış anlamayın, hem dert yanmak hemde bir kapı aralanır belki diye sizlere içimi döktüm. Umarım benzer benimle benzer durumda olan arkadaşlar, iş bulamayan arkadaşlar bir an önce aydınlığa çıkar. Bu çıkmaz yol onlar için bir son bulur. Kalın sağlıcakla.

Şunuda belirtmeden geçmeyeyim merak eden dostlar için, tedavi olmayı bir çok kez denedim. Ama devlet hastanesi ama özel hastane derken çok yüksek meblalar dönüyor benim morbid obeziteden kurtulabilecek ameliyatı olmam için. Buna da gücüm yetmiyor malesef. Kendi kendime yürüyüşlerle, egzersizlerle devam ediyorum. Daha 1 hafta olmadı doktora gitmem kalp damarımın %30'u tıkalı çıktı. %40'ın üzerine çıkarsa kalp ameliyatı olacağım söyledin fakat bu kilo ile seni ameliyat alamam bile denildi yüzüme karşı. Siz daha iyi anlayacaksınız durumu nasıl bir halde olduğuma dair.