Selamlar,
Deneysel anlamda bu çalışmayı yapman çok güzel.Başarıp başaramayacağın tartışma konusu.Ben başaramayacağını yani yapsan dahi verimli olmayacağını düşünüyorum.
Bunun ana sebeplerinden birisi internet.
Lakin ben burada değilim.Benim ilgimi çeken nokta çatı arası oldu.
Kendi durumumu biraz anlatayım ki sana bu konuda yardımcı olsun.
Dubleks dairede oturuyorum.Hem de Antalya gibi sıcak bir şehirde.
Çalışma adam çatı arasında.Daire kendime ait olduğu için içerden çift kat köpük,taş yünü,araya izolasyon ve dışarıdan membran,şıngıl,üstüne yalıtım malzemesi,boya gibi her türlü şeyi yaptırdım.
Bu yaptırdıklarımın çok büyük faydası oldu ama gene de bir arakat gibi değil.Dubleks dairenin alt katı yazın daha serin,kışın daha sıcak olurken çatı katında durum tam tersi.
Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına;
High tower öküz ölüsü gibi kasam var.Yanında online UPS de çalışıyor.Çıkarttıkları ısıyı ve sesi tahmin ediyorsundur.

Aynı odada çalışamayacağımı anlayınca en son dahiyane bir fikir buldum ve odamın yanında bulunan 2x6 m2 genişliğindeki çatının ara bölümüne duvarı kırarak girdim.Küçük bir kapı yaptırdım.Duvarlara hemen bir boya sıva,köpük yalıtım ve çatıya aynı şekilde içeriden yalıtım yaptırdım.
Kasayı ve UPS i ve bir kaç elektronik şeyi oraya attım.
Ayrıca duvarı deldim 20 cm genişliğinde 24 saat çalışan elektrikli bir fan taktım.
Kışın sıcaklık anlamında hiç sorun yok,kasanın ve odanın sıcaklığı minimum değerlerde geziyor.
Lakin yazın öyle değil.
Oda sıcaklığı 35-40 derecelere kadar çıkabiliyor.Kasa sıcaklığı da aynı şekilde sınırlara dayanıyor.Odanın kapısını açıp klima ile orayı da soğutma ihtiyacı hissediyorum.
Sonuç olarak ;
senin çatı aranın kaç m2 olduğunu veya oraya kaç adet cihaz koyacağını bilmiyorum lakin alan geniş ise bölerek küçültmeni öneririm.Geniş alanı serin tutman daha zor olacaktır.Mutlak suretle 24 saat klima çalıştırman gerekecek.
İnternet,soğutma ve elektrik masraflarını topladığın zaman verimerkezlerinden sunucu kiralamanın ne kadar mantıklı olduğunu kavrayacaksın.
Uzun lafın kısası ben bu işin verimli olmadığını düşünüyorum.Lakin youtube video serisi çekerek reklam amaçlı düşünüyorsanız doğru yoldasınız çünkü yıllardan beri herkes kendi evinde sitesini host edip edemeyeceğini araştırıp duruyor.
Başarılar efendim.