LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aynı sıkıntıları bir dönem bende yaşadım. Doktorlara gittiğimde direkt tansiyon ilacını bastılar. İlacı almaya başlayınca geceleri uyanmalar başladı bi uyanıyordum tansiyonumu ölçüyordum 10 a 6 ya düşmüş. Sonra adam gibi bir doktora gittim hocam dedim bu işin sınırı nedir kaçı geçtikten sonra ilaca başlanır dedim. Doktor sınır 15 dedi 15-10 ları geçmediğin sürece ilaca başlama diyet ve sporla azalt dedi. Bence en çok etkileyen diğer bir sebepte stres. Sonuç olarak stres oranını düşür, yediklerine dikkat et. (kızartma türü ve ekmek baş düşmanı, tabiki tuz birde) . Adam gibi kalite bir tansiyon aleti aldım koldan ölçenlerden. Diyet ve haftada 3 kere 30 40 dk lık yürüyüşler yaptım ve 1 ay sonra tansiyonum sürekli 12/8 çıkmaya başladı.
Geçmiş olsun bizi hasta eden her zaman yiyip içtiklerimiz bunu unutmayın.
Sağol hocam çok teşekkür ederim. Yaşım 40 artık dikkat etmek gerek. Söylemesi ayıp bu bahsettiğim olayın olduğu gün tuzu kaçırmıştım herhalde o zıplattı. Bende de var koldan ölçen aletlerden.

mstfcvrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle olarak doktor değilim ve bu sorunu sık yaşıyorsan acilen doktora gitmen gerektiğini düşünüyorum. Gelelim tavsiyelere.
- Kesinlikle kullanman gereken bir tansiyon hapın olmalı, tansiyonun başlıca çözümü ilaçtır. Millet ilaç kullanmaktan korkar. (KALICI ÇÖZÜM)
- Tansiyonun yükseldiğinde bir bardak suya bir limonu sıkıp karıştırıp içersen kısa sürede düşer. (GEÇİCİ ÇÖZÜM)
- Tuz tüketimini azaltmalısın.
- Günde en az 2 litre su.
- Ağır spor yapıyorsan (body) acilen bırakmalısın.
- Günlük düzenli yürüyüş 1 saat.
- Stresten uzak durucaksın.

Tansiyonuna dikkat etmezsen ne olur?
- Böbreklere vurur.
- Kalp ve damar yollarına vurur.
- Vur Allahım vur.

12 yıllık profesyonel hipertansiyon hastası.
(Doktora gitmeni tavsiye ederim)
Bu sorunu sık yaşamamakla birlikte son 1 senedir hayatımda. Suyu artırmam lazım haklısın. Limon olayını ise sıkça duymuştum. Sağolasın detaylı bilgiler verdin.

intiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz rakamlar tansiyon hastası olmadığınızı ancak tuzu kesmenizi ve damar direncini artırmak için biraz daha sportif bir yaşam tarzı oluşturmanızı gerektiriyor.
Evet haklısınız. Masa başı işlerimiz var. Kilo da yüksek olunca yaş da 40 olunca normal durumlar.

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bol bol su iccen
Valla suyu az içiyorum ne yalan söyleyeyim. Masaya koca bir litrelik su alıp koyacağım.

erroy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yüksek tansiyon ense kökünde ağrı yapar yada baş ağrısı, mide bulantısı, kusma da görülebiliyor. Bir hafta sürekli aralıklarla ölçün devamlı yükseliyorsa mutlaka doktora gidin.
Eğer düşmeyen bir tansiyonunuz varsa doktor ilaç verecektir. Limon suyu vs bunlar anlık yapılacaklar hemen akabinde dil altınız filan yoksa acile gidilmeli.
Hayatınızdan tuzu çıkaracaksınız, sporu da ölçülü yapacaksınız. Geçmiş olsun.
Mide bulantısı ve yoğun bir halsizlik oldu o an.. Yani tabi bilemediğim için Allah Allah ne oldu filan dedim. Sonra tansiyonu ölçmek aklıma geldi. Tuz olayını azaltmak hatta çıkarmak lazım haklısınız. Çok sağolun.