DijitalFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Filistinin iç işlerini bilmeden yorum yapmak çok yanlış olur. Filistinli bir arkadaşım var Türkiye'de doğup, büyüdü anneside Türk.
Filistinde ortalama 1-2 milyon hristiyan yaşamakta onlarda olabilir.
Filistinde sadece gerçek anlamda Türkiye'yi seven Gazze halkıdır (İlla aralarında çürük çıkar.)
Bir ülkeyi iyi tanımadan ve iç işlerini bilmeden yorum yapmak doğru değil. (Bende çok iyi bilmiyorum ama arkadaş sayesinde az, buz hakimim duruma.)
Hocam filistin ükümetini seçen halk. Halkın büyük oranı müslüman o Gazze halkının zihniyetinde hükümet. Yani bu zamana kadar öyleydi. Adamlar doğalgazdan pay alırız belki ülkemiz büyür diye resmen kazığı attılar bunun başka açıklaması yok. Türkiye'de rusyayla şimdi o bölge için birlikte oluştursa, bu birlik türkiye ve rusyaya karşı yaptırım kararı alsa ya da karşı politikalar yürütse filistin de yürütecek yani. Bilmiyorum, ümmet inancı diye birşey kalmıyor bu arap ülkeleri yüzünden.Bazen düşünmeden edemiyorum. Peygamberimiz türkiye coğrafyasına gelmiş olsaydı ya da kabe burada olsaydı bu güzel ülke nasıl ihya ederdi bu manevi değerleri.Hani diyoruz ya canım ülkem türkiyem diye hakikaten öyle ya.