An itibariyle aşağıdaki şekilde bir mail aldım ve bu mail gelir gelmez hızlıca görseli kaldırdım. Daha önce başına böyle bir şey gelen veya bunun nereye varabileceği ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencisiyim ve elimden geldiğince bu işlerle uğraşarak bir şeyler kazanmaya çalışıyor aynı zamanda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Lisans ücreti olarak istedikleri miktar çok uçuk bu konu sizce nereye varabilir? Daha önce böyle bir şey başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
siteismi.com'da yayınınızla ilgili olarak
sevgili Bay veya Bayan
COPYTRACK GmbH, fotoğrafçıların, resim ve haber kuruluşlarının ve görüntü haklarına sahip diğer şirketlerin görüntü haklarını ve görüntü lisanslarını yönetir.
Üyelerimizden biri, şirketinizin görüntüleri kullandığını ve kamuya açık hale getirdiğini belirledi ancak sizinle bir lisans anlaşması yaptığını hatırlayamıyor. Elbette bu görüntüleri kullanımınız yasal olabilir. Bu yüzden sizden yeterli lisans kanıtı sağlamanızı istiyoruz, çünkü aksi takdirde görüntülerin izinsiz kullanılması bir telif hakkı ihlalidir.
Bu kanıtı sağlayamazsanız, adalet adına, üyemiz size görüntü kullanımınız için bir lisans satın alma fırsatı sunmaktadır. Görüntüyü kullanmaya devam etme hakkını saklı tutarsınız.
Geçmişe dönük bir lisanslama olmadan, lisansın yasal olarak uygulanması ve zararlar kaçınılmaz olacaktır. Resmi web sitenizden kaldırmak bu adımları engellemeyecektir.
Kullanmakta olduğunuz görüntü hakkında daha fazla bilgi,
https://portal.copytrack.com/en/start adresindeki telifkodu dava numaranızın altında bulunabilir.
Ayrıca aşağıdaki bağlantıyı da kullanabilirsiniz:
https://portal.copytrack.com/en/license/start/telifkodu
En geç 29 Ocak Salı günü yanıt vermenizi istiyoruz.
Saygılarımla
COPYTRACK ekibiniz
GÜNCELLEME 20.05.2023
Zaman zaman durumun ne olduğunu merak edip soran arkadaşlar oluyor. O sebeple sonucu yazmak istedim. Konunun açıldığı tarihten bu yana herhangi bir sorunla veya yaptırımla karşılaşmadığımı bildirmek isterim.