tosunpasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yıllardır önce bimer sonra cimer üzerinden upload ın yüksek olması için yazıp duruyorum
sonunda upload u 4 e çıkardıklarını belirttiler ama......
işte o ama çok sıkıntılı... modem de gözüken 3.1 ama testlerde çıkan 2.6 civarında

bizim ülkemiz dialup ile internet hizmeti aldığı dönemlerde, aylık 150 lira tlf faturası ödüyor idim.. şimdi 150 liralık dsl hizmeti almak istemiyorum.
ve o dönemlerde rum kesimindeki sys/coder arkadaşım 4-2 mb/s veri hızında internet aldığını ve bunu da benim ilerleyen dönemde 256kb lik ilk dsl hızım için ödediğim paranın 8 de birini ödüyor idi.
aynı zamanda almanya da ev kullanıcılarına enaz 5-5mb lik internet veriliyor idi.

şimdi ülkemizin geldiği internet altyapısının kalitesi ve bant hızlarımızı kıyas edince 20 yıl geriden geliyoruz, bile diyemiyorum

Evde HOST

youtube da birçok SyS-Admin kişiler evlerindeki oda tanıtımlarını, kullandıkları bant - switch - firewall tanıtımlarında görüyoruz ki, en kötü bant hızları upload için 40mb
bize teorik 4 vaad edip 2,6 yı zor alıyor iken..
telekom veya bilmem ne isimli firmadan 40mb upload hızı almak isterseniz; önce size btk kanunlarını sayarlar.. turkcell dahil herkesden bu btk nın verdiği emir ve hangi kanun ve sebeb ile bilgisini alamadım.. telekom çalışanları da papağan gibi aynı şeyi söyleyip bu btk nın kanun ve gerekçelerini yazılı olarak veremiyor

yani millet evinde her türlü sistem hizmeti veriyor.
garajını değiştirip, hem grafik hemde her türlü IT çlaışması için alt yapı hazırlıyor iken, ülkesi - devleti - firmalar gerekli altyapıyı kolaylıkla sağlıyor

yaşanılan sıkıntılardan en önemlisi;
telekom hız yükseltmesi sonrasında modem ime gelen sinyalin modem ile trust sağlayıp inertenet bağlantımı 2 gün boyunca sağlayamadı. 2 gün önce 20mb ile sorunsuz internetim var iken, hızı 35/4 e yükselttiğimde ise internetsiz kaldım
hani diceksiniz dandik modem dir desteklemez.. evet dandik modem kullanıyoruz
zyxel in 8924-b10a serisi modem i var

telekom çalışanları bu modem ve ayarlarını veya vaad ettikleri hız ile modem konuşturmasını bilemedikleri için, bu tip modemlerde bu hız ayarları için 802.1p ve q parametlerini bilmedikleri için 2 gün internetsiz bıraktı firmayı ve izin günüm içine ettiler

sizlerinde aklınızda olsun.. yeni hızlara geçmek istediğinizde bu tür bağlantı sorunu yaşadığınız da modem firmasını arayıp yeni hız için gerekli ayarları satıcı firmaya yaptırın.... telekom bu işde çok çok uzman oldukları için aylarca bile internetsiz kalabilirsiniz

neyse...
arkadaşın hayali ve çalışması emeği çok güzel

telekom dan 4mb gerçek hız bile alsa.. basit bir blog için bile oldukça yetersiz bir hız
heleki kişisel amaçlı ftp veya dosya paylaşımı vs için kullanacak olursa.. broadcast den bahsetmiyorum bile

burada ASIL SORUN

hakkımızı ve verdiğimiz paranın karşılığı olan hizmeti alamayışımız ve bu hakkımızı arama şeklimiz ile ilgili

bu tür bireysel host - blog ların - çalışmaların artması dileği ile
hocam yazdığın şeylerde sonuna kadar haklısın. bizde aynı durumlardan şikayetçiyiz. hadi uploadı aldıramıyorsun, santraller desteklemiyor, dsl de bakırda problem oluyor heryere eşit veremeyeceğin için kaldırmıyorsun anladık. peki gpon da neden upload sınırını kaldırmıyorsun ? zamanıdna böyle yazıldı diye bunu kural haline getirmeye gerek yok.

iss sektöründe çalışan birisi olarak bu konu hakkında da güzel bir video çekip herşeyi grafiklerle anlatacağım.