Herkese merhabalar,
Radore Veri Merkezi ile ilgili olumsuz yorumlar üzerine açıklama yapma gereği duyduk. Yaşanan sorun ile ilgili konu sahibine bilgi verdik. Ayrıca konuyu takip edenleri de bilgilendirmek üzere yazıyoruz.
Konunun Radore ile hiçbir ilgilisi yoktur.
Konu sahibinden kontrolleri sağlamak adına 1 adet sunucu talebinde bulunduk. Görüntüleri paylaşmamak için sonuçları kısaca anlatacağız. DGN Veri Merkezinin hiçbir IP'sine (kendi sitesi de dahil olmak üzere) tracert çekildiğinde ilgili IP'ler üzerinden ulaşılamamaktadır. Radore'den IP'ler çıkış sağlayıp Bursa Telekoma ulaşıyor DGN ye giriş yapmıyor. Aynı şekilde DGN içerisinden ilgili IP'lere çıkış yapmak istendiğinde DGN'nin routerdan çıkış yapılamıyor. Diğer veri merkezlerine aynı kontrolleri sağladığımızda sorunsuz ulaşım sağlanabilmektedir.
Ayrıca sorun son 1 haftadır yaşandığını da dikkate almak lazım. Daha öncesi böyle bir sorun yaşanmamış.
Bizim kanaatimiz DGN tarafında IP bloğunun engellenmiş olmasıdır. Durumu IP sahibine ve konu sahibine bildirdik. Sorun bu şekilde DGN Network ekibine iletilirse çözüm bulunacaktır.
Yukarıda belirttiğimiz sonuçlara göre çözüm önerilerinde bulunulursa daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımızla