Tüm yorumlara göz gezdirdim ve içlerinde hiç rizeli olmadığını farkettim bir rizeli ve çay üreticisi olarak bende düşüncelerimi paylaşmak isterim.
1 - Eğer çok fazla beklemek istemiyorsanız (demlenme süresi) tüm marketlerde bulabileceğiniz çaykur filiz çay ve çaykur tiryaki paketlerini karıştırarak demlenme süresi kısa, rengi ve tadı muhteşem bir çay elde edebilirsiniz. (filiz çay renk katar, tiryaki tat rizede bir çok çay ocağı bu şekilde demler)
2 - Eğer vakit probleminiz yoksa (demlenme süresi) çaykur altınbaş ve çaykur filiz çaylarını karıştırarak üstteki formülden daha iyi bir çaya ulaşabilirsiniz. (altınbaş tat, filiz renk rizedeki diğer çay ocaklarıda bu şekilde demler bende evde bu formülü kullanıyorum)
3 - Rizede iyi bir tanıdıgınız var ise işiniz dahada kolay küçük ve sınırlı sayıda çay üreten küçük bir fabrikadan mayıs ayının yani ilk sürgünün çayını alıp 6 ay ila 1 yıl arasında beklettikden sonra demlerseniz yukarıda yorum yapan arkadaşların yorumlarında bahsettikleri çok büyük markaların çaylarının yanında çöp olduğunu anlayacaksınızdır. ( küçük ve sınırlı sayıda çay üreten fabrikalar işine özendiği için çayları gerçekten iyi oluyor)
Unutmayalım ki yeni çay kokar ye tadı acı olur demleyeceğimiz çay en az 6 aylık olmasında fayda vardır.
Nacizane fikirlerimi paylaşmaya çalıstım umarım faydalı olmustur.
3. maddeye katılıyorum bizim ufak bahçemiz var hersene para yerine çay isteriz 1. kalite 1 sene bekletiriz 1 sene önceden gelen çayları içiyoruz tadı gerçekten iyi