Muhtemelen osmanlı parası değil. Son dönem osmanlı madeni paralarında mutlaka yıldız veya buğday başağı figürleri bulunur. Bu örnekte ikisi de yok. Fiziki durumuna bakınca erken dönem olduğunu sanmıyorum. Zaten üzerinde tarih var.

Üzerinde yazan tarihe bakınca miladi tahmini 1817 yılına ait olduğunu anlıyoruz. (Yanılıyor olabilirim) Bu tarihten yola çıkarak Suriye, Mısır, tunus vb parası olabilme ihtimali mevcut. O tarihte oralar da osmanlı toprağı olduğundna aslında osmanlı parası sayılır

Para haricinde hediye amaçlı yapılmış çeşitli takılar var böyle. Onlardan biri de olabilir. Eğer böyleyse çok büyük ihtimal gümüştür.

Kondüsyon olarak çok iyi durumda değil. Yani para olsa bile maddi değeri olacağını sanmam. Koleksiyonda güzel bir parça olabilir. Bende replika selçuklu parası var, sahte olduğunu bile bile saklıyorum

25 yıllık madeni para koleksiyonum var. Yani paralar 25 yıllık değil, ben 25 yıldır bu işle hobi olarak uğraşıyorum. Dolayısıyla cumhuriyet dönemi paraları hakkında bilgim var. Meraktan da olsa osmanlı paraları ile ilgili de birşeyler öğrendim.

Bu arada üzerinde delik olması para olmadığı anlamına gelmez. Hediye olarak takılan paralarda bu gibi delikler olabiliyor. Sonradan olan delik, kulp eski eserlerde çok yaygındır.