beyuzman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kimi kime şikayet ediyorsun desem hiç kızma hocam çünkü benim başıma çok geldi çok çektim onlardan şikayetlerden bir şey çıkmıyor sen yinede yap ama bazı firmalar mümkün mertebe haksız görülmez buda o firmalardan maalesef...
Ben aylarca kapalı olan internetin ücretini ödedim maalesef bildirim yapmadıkları için evime internet çekemiyorlar ama her ay fatura geliyor dondurdum yine aylık 20-25tl geliyor helal haram kalmamış kimden ne kopartırsak derdindeler...
Evet maalesef haklısınız. Mesela geçen gün Hürriyet emlak ile aynı şikayeti okudum. Burası Türkiye. Her türlü ahlaksızlık ve haksız kazanç üst düzeyde normal kazanç sayılıyor artık. Yakında seçim var para lazım tabii devlete. Böyle olacağını bildikleri için borçları ne kadar ödersen öde 1 lira illaki bırakıyorlar. 5 sene karşına çıkartıp faiziyle mecbur ödetiyorlar. Ne diyelim haram zıkkım olsun alayına.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borcun varsa haksız kazanç falan değil. Haram para hiç değil. Dinen bir kuruma ya da insana borcun varsa bu borcu ödemekle yükümlüsün ödemezsen de öbür tarafta sorumlusun.
Dinen ömür boyu borcundan sorumlusun ama yasal olarak telekom merkezinde dedikleri gibi 20 sene sonra falan fatura çıkmaz.
Kanunen alacaklarda zaman aşımı 5 yıldır. 5 yıl içinde ihbarda bulunulmayan borçlar kanunen yok sayılır.
Ama sana 4 sene önceki borcu bildirdiklerine göre kanunen zaman aşımı yok.
Defalarca bitti mi diye sordum diyorsun.
Bitti mi diye sorman bir şey ifade etmez. Borcu yoktur diye kağıt almalıydın.
Eğer elinde böyle bir kağıt olsaydı geçmişe dönük herhangi bir ekstra borçta kanunen dayanağın olurdu.
Şu halde ödemen lazım. Onlar 4 sene önceki senin kullanım detaylarını mahkemeye delil olarak sunabilirler.
Senden de ödeme yaptığına dair ispat isterler.
Sen ödemeyi ispat edemeyeceksin, hakime de ama ben bütün borcu kapatığımı sanıyordum diyemezsin.
Benzer bir olay Turkcell ile yaşadım. 99 depreminden sonra faturalı hattımı kontörlüye geçirmiştim.
Son faturayı geç yatırmışım. 20 lira faiz çıkmış. 10 sene sonra o 20 lirayı istediler yeni bir Turkcell hat alırken yoksa açamayız hattını dediler.
Bereket faize faiz işletmiyorlarmış. Ödedim paşa paşa.
Hocam yazmıyım dedim ama dayanamadım. İyi güzel diyorsun, borç tabii benim borcum eğer kullandıysam, lakin ben borcumu ödemiycem demiyorum eğer doğru okuyup doğru yorumlarsan yazdıklarımı. Telekom borçlarımı yapılandırıp her kuruşunu avukat aracılığıyla ödemişken bana 4 sene sonra borç çıkartmak zaten en başta ahlaksızlıktır. Haram da buna denir. Haram ile helali iyi bilirim, siz olayı çok ters yorumlamışsınız. Borcu yoktur kağıdı almamak benim hatamdır ama bu yükümlülük değildir. Telekom'un borçların hepsini hesaplayıp ödetmesi yükümlülüktür ama. Bunu herhangi bir nedenden dolayı yapmayıp ve bana hiç bildirim yapmayıp, faizleri işletip bana 4-5 sene sonra borç çıkartması ise haram oğlu haramdır. Lütfen sap ile samanı ayırt etmeyi bilelim.