merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman şöyle ilerleyelim,

Paraşüt, Bizim Hesap farketmez, onlar seni yönlendiriyor zaten,

http://mm.kamusm.gov.tr/fiyatlandirma.jsp

adresinden mali mühür alıyorsun, şirket adresine teslim ediliyor. e-fatura için zorunlu çünkü entegratörün belgelerini bununla imzalıyorsun, (şirket kaşesi gibi düşün) (Bu da simkart + flash okuyucudan oluşuyor)

e-imza alman da gerekiyor,

http://www.e-imzatr.com.tr/

Yaygın şube ağı, 3 yıllık 189 TL, firmayı tanımam ama mevcut e-imzam bu firmadan. Zaten gittiğinde 189 TL'nin içinde simkart ve usb okuyucu oluyor, bir şey yapmana gerek yok. Firmayı tanımam, sadece imza almam çok kolaydı.

İkisi içinde internetten sitelerinden sürücü indiriyorsun, şifreni belirleyip kullanıyorsun, kullanımı çok basit.

Eskiden gerek yoktu, artık sanıyorum KEP zorunluymuş, bizim şirkette hali hazırda olduğu için bilgim yok, ama e-imza için PTT'ye gidersen, gitmişken KEP'te alabiliyorsun. (Zorunluluk bilgim yok)

e-Fatura keserken ve alırken kontör kesiliyor hesabından, arkadaşın dediği gibi en düşük kontör alırsan 1TL civarına geliyor ancak süre limiti olmadan, 5000 kontör alırsan (Güncel fiyatı bilmiyorum) biz şu anda 0.15 TL'den ödüyoruz. Gayet ekonomik.

E-Defter

Bunu zorunlu gibi lanse ediyorlar ancak her hangi bir zorunluluğu yok, işletmeciyi ilgilendiren bir noktada yok, resmi muhasebeciyi ilgilendiriyor. Onlarda zaten adapte olamadıklarından sevmiyorlar, boşa masraf olur.
Detaylı anlatım ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Mali mühür de zorunlu diyorsunuz yani ? E-imza için bende o siteye bakıyordum. O firmadan alırız. KEP adresimiz mevcut sıkıntı yok.

INFEROX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar Kütahyada Turkkep Bayisiyim E imza kep adresi e fatura orada bulunan bütün hizmetleri yaklaşık 3 yıldır veriyorum. Şuan Turkkep e güven gibi firmaların fiyatları çok yüksek e fatura için paraşüt ve e imza ve kep adresi edinmek içinde PTT yi tercih edin. ptt fiyatları e güven tuğra Türkkep gibi firmalardan neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var. Ptt yi tavsiye ederim.
Bilgilendime için teşekkür ederim.