üzgünüm ama e-imza hayalindeki gibi birr şey değil
e imza dediğin olay bir kartın içinde şifrelenmiş veri yığını, başka bir veri yığınını, şifre girerek imzalamanı yarıyor, zaman damgası vs ile o işi onayladığını belli ediyorsun,
ptt şubelerinde ya da dediğin gibi onaylı firmalardan kimliğin ile 10dk için e imza alabilirsin. (teknik olarak usb belleğe benzeyen bir cihaz ve için takılan bir çeşit sim kart)
e faturada kullanılan imza (senin kasettiğin bu) sadece bir kağıda imzanı atıp tarayıp sisteme yüklüyorsun, faturaya onu resim olarak ekliyorlar görsel açıdan. özelliği ve ya kuralı olan bir şey değil.
gelelim paraşüte, 3 senedir kullanıyoruz, 6 ay taahhütüz kaldı ve bırakacağız şirket olarak sebebi ise tam olarak aşağıdaki linkte geçerli, sık sık başımıza geliyor ve otomatik olması gereken bir sistemde fatura kontrol rezaleti yaşıyoruz.
bizimhesap.com u incelemeni tavsiye ederim.
not: yazı bana ait değil.
https://eksisozluk.com/entry/74353118
Güzel bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz. Bizimhesap hakkında düşünceniz var mıdır ? Onunla ilgili de araştırma yapmıştım. Kullanımı daha zor ve uğraştırıcı diyorlardı burada okumuş olduğum yorumlar dahildir.
E-imza için peki ben internette BTK lisanslı şirketlerden bir tanesinden aldığımda bu USB belleğe nasıl sahip olacağım ? Program üzerinden mi sağlayacaklar ?
Selamlar.
Paraşüt bu işte başı çeken firmalardan biri ancak bana göre fiyatları çok ucuk, 1 faturayı kesmek 1 liranın üzerinde çıkıyor fiyatı buda bana göre değil, çünkü yeri geliyor 1 lira bile kazanmadığım, kuruş farkıyla döndürdüğüm ürünler var, habire 1 ₺ vermek mantıksız geliyor.
Paraşütte e-arşiv için kayıt ücreti en son 600 ₺ dolaylarındaydı, ben bunu kaba taslak 175 ₺ gibi bir ücrete mal ettim.
İlk olarak tubitaktan başvuru yapıyorsunuz, başvuru ücreti en son 150 ₺ gibi bir ücretti, tübitak size usb şeklinde bir ürün gönderiyor ödemeyi yaptıktan sonra 1-2 hafta içerisinde.Bu ürün ile birlikte ister paraşüt, ister farklı bir firma üzerinden entegrasyon sağlıyorsunuz ve fatura kesimine başlıyorsunuz.Ben parayı dert etmiyorum diyorsanız, paraşüt gibi firmalarıda kullanabilirsiniz, ancak size önerim bir çok alternatif varken en uygununu bulmak, sonuç olarak biri faturayı altından kesip, diğeri bakırdan kesmiyor.
E-İmzayı ne için istiyorsunuz tam olarak?
Teşekkürler.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Evet Paraşüt'te güzel rakamlar var. Ama panelde ve kullanıma baktığımda sanki daha güzel ve kullanışlı geldi, bilemiyorum. Entegrasyon ilk zamanda yapmayacağız. Manuel olarak e-fatura için neresiyle anlaşırsak o sistemden faturayı keseceğiz. Zaten kesecek olduğumuz fatura içeriği sabit olup, hizmet bedeli faturası olacaktır. E-imzayı isteme sebebimiz E-faturadır. E-imza olmadan olmayacağı için ona da mecburuz. Faturaları kargo ile göndererek kargo ücreti ödemek mantıksız. Çünkü dijital satış sağlanacaktır. Sadece kestiğimiz fatura ve kargo bedelleri ile uğraşmak maaliyetli olacaktır.