solgentas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama ben yapılandırdım tüm borçlarımı. Ve tüm borçlarımı ödedikten sonra defalarca bitti mi diye sordum. Haksız kazanç ve haram para değil mi bu yaptıkları ?

Hocam Telekom merkezine gittim. 20 sene sonra bile fatura çıkar dedi yetkili. Hakkımı yedirmem deyip tüm binayı inlettim, çıktım geldim. Ben borçlarımı zaten yapılandırıp ödedim ama adamlar nerden bulduysa çıkartmış bir borç. Acaba genel müdürlüğe mi gitsem ?
Borcun varsa haksız kazanç falan değil. Haram para hiç değil. Dinen bir kuruma ya da insana borcun varsa bu borcu ödemekle yükümlüsün ödemezsen de öbür tarafta sorumlusun.
Dinen ömür boyu borcundan sorumlusun ama yasal olarak telekom merkezinde dedikleri gibi 20 sene sonra falan fatura çıkmaz.
Kanunen alacaklarda zaman aşımı 5 yıldır. 5 yıl içinde ihbarda bulunulmayan borçlar kanunen yok sayılır.
Ama sana 4 sene önceki borcu bildirdiklerine göre kanunen zaman aşımı yok.
Defalarca bitti mi diye sordum diyorsun.
Bitti mi diye sorman bir şey ifade etmez. Borcu yoktur diye kağıt almalıydın.
Eğer elinde böyle bir kağıt olsaydı geçmişe dönük herhangi bir ekstra borçta kanunen dayanağın olurdu.
Şu halde ödemen lazım. Onlar 4 sene önceki senin kullanım detaylarını mahkemeye delil olarak sunabilirler.
Senden de ödeme yaptığına dair ispat isterler.
Sen ödemeyi ispat edemeyeceksin, hakime de ama ben bütün borcu kapatığımı sanıyordum diyemezsin.
Benzer bir olay Turkcell ile yaşadım. 99 depreminden sonra faturalı hattımı kontörlüye geçirmiştim.
Son faturayı geç yatırmışım. 20 lira faiz çıkmış. 10 sene sonra o 20 lirayı istediler yeni bir Turkcell hat alırken yoksa açamayız hattını dediler.
Bereket faize faiz işletmiyorlarmış. Ödedim paşa paşa.