Madem konu açıldı bende anlatayım,
Babamın dedesi ( babamın babasının babası ) 98 yaşında vefat etti geçen 2 yıl önce,
Annemler babamlar dedemler hep anlatıyor.
Bundan 15-20 yıl önce, bu dedeme bir cin musallat olmuş.
Gece yarıları hep bir adam gelip dedemi evden alıp köyün dışındaki mezarlığı geçtikten sonra ağaçlıkların oraya götürürmüş her gece.
Bu olaylar olurken deedem uyur gezer olarak değil herşeyin farkında olarak yaşıyor yani gözleri açık bilinci yerinde olarak yaşıyor.
Bir gün yine gece yarısı, annem ve babamda dedemlerdeyken bir gün geliyor dedemlerin kapısını çalıyor ( köyde yaşıyan )
Söylediklerine göre adamın sırtında ağaç kesmek için bir malzeme var kazma gibi,
Adam : Hacı , kalk gidiyoruz çöl'e gidicez ağaç kesmeye.
Dedem : Bu saattemi gidicez?
Adam : evet hade hazırlan gidiyoruz.
Dedemde hazırlanıp kalkıyor gidiyor köyden çıkmaya başlıyorlar mezarlığı geçiyorlar, ve uzaktan çalgı çengi davul sesi geliyor.
Dedem : Hayırdır inşllah düğün filanmı var bu ses niye?
Adam : evet düğün var senin düğünündür.
Dedem : Ben zaten evliyim ne düğünü saçmalama diyor
tabi yürümeye devam ediyorlar.
Yanlarına yaklaştıklarında, 15-20 tane 1.20-1.35 boylarında cüce görüyor, ve aralarında beyaz gelinlikle bir bayan, oynuyorlar.
Dedem oraya yaklaştıkça ışıklar daha da çoğalıyor.
Sonra dedemi o gece evlendiriyorlar, dedemle beraber o bayanda eve geliyor ve bunu bütün köy halkı duyuyor biliyor.
Dedemle evlenen o bayan ( 3 harfli cin ) ananem gidiyor o bayanın boyun yakasına iğne takıyor ki kaçmasın.
Evin bütün işlerini o bayana yaptırmaya baslamıslar dedemi herşeyden korumaya başlamış derken,
Köylerde o zamanlar su yok tabi su getirmek için çeşme başına gidip bidonları doldurup getiriyorlar,
O bayanda bir gün su getirmek için çeşme başına gidiyor ve çeşme başında sıra bekleyen'lere bu iğne canımı çok yakıyor ben çıkaramıyorum yardım edermisin? diye söyliyor.
Aralarından bir tanesi, iğneyi çıkarır çıkarmaz bir anda ortadan kayboluyor o an gözden kaybolmuş.
ve bu yıllarca köyde anlatıldı hep.

Benzer bir olayı bende yaşadım, bundan 6-7 sene önce.
Geceleri köyde dam yani evin çatısında yatardık yer yatağı serip,
amacamın oğlu kuzenımle uzanıp yıldızları seyrediyorduk.
Bir anda bir ışık belirdi mavi yeşil beyazımsı garip bir ışıktı birazda alev topuna benziyordu baya büyüktü ay kadar büyüklüğü vardı ve yaklaştıkça büyüyüp ışıklar dahada çoğalıyordu.
Amca oğluna dedim ferhat ışığı görüyormusun bir anda kafasını gök yüzüne çevirdi oda gördü, sonra o ışık bir anda dağın oraya doğru kayboldu,
Dağ ın arka tarafıda midyat - mardin tarafına kalıyordu.
Aradan yıllar sonra o dağın orada kocaman bir boşluk olduğunu gördüm oyuk gibi hala yıllardır o olayın şokundayım
en az 5-6 dönümlük boşluk uzaktan bile çok net beliryor