Maalesef ben de böyle bir tongaya düştüm. Hayatım boyunca da unutamayacağım bir anımdır. İzmir'de Kıbrıs Şehitleri'ne geçiyordum kıyı tarafından ve sınavlardan falan allak bullak olmuştum. Kız arkadaşımla görüşecektik vs. neyse tam o bölgede yürürken bir tane kızcağız yanaştı yanıma ve çok aç olduğunu söyleyip ona döner almamı istedi. Küçük ve tatliş bir şeydi kii aynı zamanda da kış vakti ayağında terlik falan vardı. Cidden inandım. Hadi gel buralarda buluruz bir tane dönerci elbet dedim. Şöyle 3-4 adım attık, bir anda kardeşime de alır mısın lütfen o da çok aç lütfen falan dedi ve kardeşi de yanımızda bitti bir anda. Ne olduğunu hiç anlamadım. Şansa o sırada kız arkadaşım da geldi, durumu gördü falan. Peki tamam öyle olsun dedim ama hani afallamış da durumdayım. Sonra bir anda en minikleri çıktı ve arkadaşımın bacağına yapışıp o da dahil oldu. O da kardeşleriymiş. Ulan dedim ben nereye düştüm böyle.
Sonra bir anda bunlar bir mekanın yanından geçerken sevinç çığlığı atarak ağzına kadar dolu olan o mekana girdi. 1 kişiye döner alacağım derken bu sayı 3 olmuştu ve
DÖNER OLDU MU SİZE KUMRU. Hem de ne kumru, o bölgedeki en tanınmış yerlerden biri. Bu abi bize yemek alacak diye bağırarak köşedeki masaya geçtiler kiii şansa o anda oradakiler kalktı ama olay şu ki; oranın sahibi de çalışanlar da bu çocukları oldukça iyi tanıyorlar! O kadar güzel karşılayıp ağırladılar ki, ulan dedim ne oluyor nasıl bir oluşumun içine düştüm ben. Ama hani o kumrucunun da adını vermek istemiyorum fakat normal bir olay değildi bu, belki de sürekli yapılan bir şey hiç bilmiyorum. Oradan o ilk kız ''abiii annemize de alabilir miyiz lütfen'' dedi, e yok artık öğrenciyim ben de ne oluyoruz nasıl girdik buraya diye cevap verdim. Ama aptallık bende belki de, boşluğumdan çok belki de iyi niyetime ya da saflığıma denk geldi bu durum. Yanımda da kız arkadaşım var; ne düşünür eder bilemiyorum, mal gibi kaldım öyle ama 3 kişi bile fazla abartmayın artık dedim. Sonra bir baktım şen şakrak garsonumuz; evet çocuklar kumruların yanında ortaya da patates getireyim mi? Hmmm yanında ne içersiniz kola getiriyim mi her birinize falan diyor

Abi dedim dalga mı geçiyorsunuz siz, bir iyilik yapıyım dedim belamı buldum. Bana 3 kumru parası kesin gideceğim ben. Kasaya geldim, hayatta unutmam; 50-55 küsür lira falan para ödedim! Sanırım ayran mayran bi şeyler de kestiler, gözüm karardı zaten hatırlamıyorum net olarak. Sadece gitmek istedim o mekandan o anda.
Hani belki çok yüksek bir fiyat gibi görünmeyebilir ama inanın normal bir durum değildi ve öğrenciyim yani. Net bir şekilde iyi niyetim suistimal edildi. Üstüne bir de içimi rahatlatmak için annemi arayıp, böyle böyle bir iyilik yaptım falan dedim ama döner dedim yani düşünün; oğlum sen salak mısın, nasıl kanıyorsun böyle şeylere. Sen zaten öğrencisin çıldırtma insanı dedi, bir de oradan azar yedik. Neyse daha da o kumrucuya da geçmedim. Kim sorarsa da ''oraya gitmeyin, normal bir yer değil orası sevmiyorum'' demeyi alışkanlık ettim kendime. Neyse konu denk gelmişken yazmak istedim, umarım sizlerin yaşadıkları tamamen ''doğru iyiliklerdir'' çünkü benimki asla öyle değildi. Saygılar dostlar...
Hocam banada normal gelmedi garson ne kitlersem diye düşünmüş ve yapmış sanırım
Para çok değil tavuk döner en iyisi 10 tl diyelim ama 5 6 tl alınır 50 55 nerde geçmiş olsun 😊
Benden bir keresinde soğukta üşüyorum diye montumu zorla almışlardı 3 kişiydiler ben o zamanlar çocuktum korktum tabi kış günü ıssız yer korkup vermiştim hava buz gibi öyle eve gittim bir de korkudan yalan attım hic unutmam bu olayı
Ülke de okadar ihtiyaç var ki sizin gibi insanlara, Allah razı olsun sizden hocam. Güzel bir davranış.
Gerçekten ihtiyacı olana inandığımız yapmalıyız
Mesala her gün dolanan çocuklar aimıyorum
Burada var abi şunu al bunu al marketten alıp çıkışta veriyorum
Ya da meslek edenlere vermiyorum
Bu olay yaşadığım yer 15 yildan fazla gider gelirim ilk defa gördüm ve rastladıklm