SySTeMTeaM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu bir soru üzerine farklı bir yöne gelmiş.Bildiğim kadarı ile açıklayayım.
Kuran diyorki: "Celâlim hakkı için biz her millete -Allah'a kullukda bulunun ve putlara ibadetden kaçının- diye bir peygamber gönderdik."(Nahl, 16/36)
Yani 124.000 peygamber gönderildiği hadislerde belirtildiğine göre, amazonlarda, kutuplarda, küçük adalara dahi peygamber gönderilmiş olabilir.Peygamberlerin adının illaki Hz.Muhammet-Hz.İbrahim-Hz.Musa olmasına gerek yok.O kabilede yaşayan bir kişi olabilir.Nasıl ki şimdi peygamber efendimiz yaşamıyor ama biz ona inanıyoruz, o kabileye zamanında gönderilmiş bir peygambere onlarda inanabilir/inanmayabilir.
Bir diğer arkadaşımızın alimlerden aldığı bilgi bana mantıklı gelmiyor./o insanlara hesap sorulmayacağı yok olacakları kısmına
Çünkü bazı görüşlere insan yaratılmadan önce insan olarak yaratılmayı kabul ediyor.Bunu şimdi bilmiyoruz öldükten sonra hatırlayacağız/Dr.Zakir di sanırım
Eğer hesap sorulmayacaksa neden insan olarak yaratıldılar peki. en nihayetinde maymun veya ot olarakta yaratılabilirlerdi.
Ben herkesin hesaba çekileceğini düşünüyorum /tabiki akli dengesi yerinde olmayanlar,reşit olmadan ölen çocuklar vs. belirtilenler hariç
Bence aklınızdaki soruları Diyanete sormak en mantıklısı,Yarım bilgisi olan alimlerdense diyanet en mantıklısı.
hocam dini konular çok hassas ve gerçekten aşırı ilim gerektiriyor.