Bi ben tam manasıyla çözemedim mvc yapısını

Aslında model view controller olayını anladım ama router kısmı kafamı çok karıştırıyor. O nedenle girmiyorum hiç

Ama aslında her kodlayıcı nın kesinlikle bilmesi gereken birşey.
Basitçe anlatmaya çalıştım. Bir önceki mesajımı düzenledim tekrar kontrol ederseniz.
Route kısmı gelen isteği controller dosyalarınıza yönlendirmesidir. Örneğin strawz(sallıyorum) isimli bir frameworkün route yapısı aşağıdakine benzer olur.
"/uyeler" diye bir get isteği geldiğinde UyelerController içindeki uyeleri_listele fonksiyonu çalışsın.
$routes = [
"/uyeler" => "UyelerController@uyeleri_listele",
"/musteriler" => "UyelerController@musterileri_listele",
];
Özetle routes kısmının amacı gelen istekler doğrultusunda hangi controllerın çalışacağını programa tanıtmaktır.
Bilgi: Bu kısmın kullanışı framework e göre değişiklik gösterir. Laravele göre yazıyorum.
UyelerController.php use Uyeler; // Programa tanıttığımız modelimiz
public function uyeleri_listele(){
$uyeler = Uyeler::all();
return view('uyeler')->with('uyeler', $uyeler); // $uyeler değişkenini
uyeler.blade.php yani görüntü dosyama uyeler değişkeniyle gönderdim.
}uyeler.blade.php <ul>
@foreach($uyeler as $uye)
<li>{{ $uye->kullaniciAdi }}</li>
@endforeach
</ul>Sonuç olarak ekrana üyeleri listeleyecektir. Biz UyelerController.php dosyamızda modelimizi görüntü dosyamıza(uyeler.blade.php) $uyeler değişkeniyle view fonksiyonuna sokarak görüntü motorunun çalışmasını sağladık view fonksiyonunun bize geri gönderdiği veriyide istek yapan kişiye return kullanarak döndürdük.
Bu şekilde anlatınca kafanız karışmış olabilir. Derslere baktığınız zaman ve pratik yapmaya başladığınızda herşey yerine oturur.