Php frameworkleri hakkında araştırma yapıp bir tercih yapmanız en iyisi olur. Şuanda bütün projelerimde Laravel kullanmaktayım ve memnunum. Önerebileceğim bir diğer framework ise Codeigniter dır. Frameworklerin temel amacı MVC yapısı kullanmaktır. Bu belirttiğim 2 framework dışında bir çok framework bulunmakta. Hangisiyle proje geliştireceğiniz sizin tercihinize ve projenizin ihtiyaçlarına kalmış bir şeydir. Framework seçmeden önce hem frameworkler hakkında detaylı bir araştırma hem de MVC yapısını iyice kavramanızı tavsiye edebilirim. Laravel ve Codeigniter en yaygın php frameworkleridir. Google, youtube, udemy üzerinden çok rahat derslerine ulaşabilir ve 1 hafta içinde öğrendiğiniz framework ile proje geliştirebilir duruma gelebileceğinize inanıyorum.

Kısaca MVC yapısını anlatmaya çalışayım. Hatalı bir bilgi verebilirim şuan tamamen aklımdakileri yazıyorum. Daha sağlıklı bilgi amacı öğretmek olan ve uğraşılmış bir ders üzerinden bilgi edinmeniz daha iyi olur. En temelden başlangıç nesne yönelimli programlamaya(OOP) bakmaktır.

MVC: Model, View, Controller.

Model: Projelerinizde kullanacağınız nesnelerin oluşturulduğu kısımdır. (Örnek: Veritabanındaki verilerinizi nesne olarak projeye tanımlamaktır. Çoğu framework bunu otomatik olarak yapar frameworkün kolaylıklarından biride budur. Siz sadece veritabanı bağlantınızı yaparsınız model dosyanıza tablonuzu belirtirsiniz ve bu nesneleri kullanmak istediğiniz controller dosyasına modelinizi tanımlamanız yeterli olur.)

View: Bütün görüntü (html,vb.) dosyalarınızdır.

Controller: Sunucunuza gelen istekler doğrultusunda çalışacak dosyanızdır. Bunu direk giris.php şeklinde düşünebilirsiniz. Fakat aradaki farkı burada sadece adındanda anlaşılacağı gibi kontroller, veritabanı işlemleri vb. şeyler yapılır. Görüntü(view) dosyanız burada çağrılır ve istek yapan kullanıcıya döndürülür.

Toparlayacak olursak; Sunucunuza /uyeler şeklinde bir get isteği geldi. Sizin daha önce web route olarak tanımladığınız ve bu istek gelirse çalışmasını istediğiniz controllerınız varsa /uyeler isteği geldiğinde oluşturduğunuz controller dosyası çalışır ve bu controller modellerinizle görüntü dosyalarınız arasında hem kontrolcü hem de bağlayıcı görevi görür.

localhost/uyeler => UyelerController.php(Modellerin çağırılması ve gerekli işlemler, ardından üyelerin görüntü dosyamıza aktarılması) => View(Uyeler.html veya görüntü, view dosyalarımız)

Şeklinde basitçe düşünülebilir. Belirttiğim gibi detaylı bir anlatım değil. Öğrenmeniz için benim anlattıklarımı doğru olarak kabul etmemenizi tavsiye ediyorum. Yanlışım olabilir, en sağlıklısı düzgün bir ders içeriğinden öğrenmektir.