Konu bir soru üzerine farklı bir yöne gelmiş.Bildiğim kadarı ile açıklayayım.
Kuran diyorki: "Celâlim hakkı için biz her millete -Allah'a kullukda bulunun ve putlara ibadetden kaçının- diye bir peygamber gönderdik."(Nahl, 16/36)
Yani 124.000 peygamber gönderildiği hadislerde belirtildiğine göre, amazonlarda, kutuplarda, küçük adalara dahi peygamber gönderilmiş olabilir.Peygamberlerin adının illaki Hz.Muhammet-Hz.İbrahim-Hz.Musa olmasına gerek yok.O kabilede yaşayan bir kişi olabilir.Nasıl ki şimdi peygamber efendimiz yaşamıyor ama biz ona inanıyoruz, o kabileye zamanında gönderilmiş bir peygambere onlarda inanabilir/inanmayabilir.
Bir diğer arkadaşımızın alimlerden aldığı bilgi bana mantıklı gelmiyor./o insanlara hesap sorulmayacağı yok olacakları kısmına
Çünkü bazı görüşlere insan yaratılmadan önce insan olarak yaratılmayı kabul ediyor.Bunu şimdi bilmiyoruz öldükten sonra hatırlayacağız/Dr.Zakir di sanırım
Eğer hesap sorulmayacaksa neden insan olarak yaratıldılar peki. en nihayetinde maymun veya ot olarakta yaratılabilirlerdi.
Ben herkesin hesaba çekileceğini düşünüyorum /tabiki akli dengesi yerinde olmayanlar,reşit olmadan ölen çocuklar vs. belirtilenler hariç
Bence aklınızdaki soruları Diyanete sormak en mantıklısı,Yarım bilgisi olan alimlerdense diyanet en mantıklısı.