emrecanyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.0 Az yakar belki ama Golf 1.6'yı geçemez arkadaş fabrika niye üretiyor 1.6'yı Dizel ve Benzinli kavramını iyi bilirim sürekli kullandım kendim sürmeden inanmam arkadaş o arabanın onu geçeceğini.
Yazılım şirketleri bir yazılımdan 1.000 TL para aldıkları için övüp duruyorlar ancak bu parçaların hepsinin bir aşınma ömrü var bilirsiniz yazılımda bunların limitlerini yükseltip aşınmayı hızlandırıyorlar yok WW bilmiyor mu 1.0 Araca yazılım atıp 135 Bg araba ürettim demeyi.
ahhh ahhh size satırlarca teknik bilgi versem yine boş ön yargıları atın deneyimleyin deneyin yaşayın.

inanın yada inanmayın durum ortada ben kendi deneyim ve gözlemlerimi yazdım bizzat kullanıyorum.ki otomobilden epey iyi anlarım kötü olsa zaten almam.

benzinli ile dizel aracı performans konusunda kıyaslamak bile yanlış aslında.
1.0 115 bg 200 nm benzin
1.6 115 bg 250 nm dizel

benzin dizel kompresyon oranı araç ağırlıkları tork beygiri verdiği devir bandı krank ağırlığı vs vs dolu etken vardır yakıt veya performansı etkileyen.

chip olayına katılmıyorum detayı üst mesajında izah etmiştim kime nasıl yaptırdığınız önemli. bu olay seoculara benziyor herkes seocu ama icraatta farklar ortada

mesela fabrikasyon niye yazılım yok diyorsun ya benim bir aracımda direk fabrikasyon soket var A ve B yazan soket B ye aldın mı performans modu oluyor enjektörlere yakıtı farklı aktarıyor daha çok işeme yapıyor gaz kelebeğine komutu farklı gönderiyor bunu bilgisayara bağlayınca bile görebiliyorsun dahası o aracımda yazılımlı yıllardır biniyorum 6800 de kesiciye giren araç 7400 devirde kesiciye giriyor . ne motor kırdım ne sorun yaşadım dediğim gibi yazılımı araca göre dyno da afr lerine bakarak deneyerek ayarlarsan sıkıntı yaşamazsın.