Bu konunun hem teknik özellikler hem kurumsal mantik acisindan degerlendirildigi ortamlarda bulundum.
Ayrica her yil Türkiye'ye gelirken 3bin dönüste 3bin km ile uzun yolda deneme sansim da oluyor.
Yol üzerinde Bosna'nin tozlu toprak yollarinda, Hirvatistan ve Sirbistanin Türkiye'deki cukurlari aratacak tuzak gibi cukurlarin oldugu yollarda, yunanistanin yeni yapilan kaymak gibi dökülmüs asfalt ile sifir egime sahip otobanlarinda araclari deneme sansim oluyor.
Ilginc gelenleri paylasmak istiyorum.
Öncelikle her iki firmanin da kuruldugunda kullandigi sloganlara bakarsak, markanin ortaya cikis amaci ve hedefi konusunda fikir sahibi olabiliriz.
BMW - Freude am Fahren. (1965 yilindaki ilk sloganlari "Sürüs zevki.")
Mercedes Benz - Zu allen Zeiten seiner Zeit voraus! (Her zaman zamanin ötesinde!)
Buradan anlayacagimiz gibi BMW sürüs zevkine önem verir.
Aracin performansi, sürücünün aldigi zevk ön plandadir.
Tüm arac bu önceliklerle planlanir, projelendirilir.
Mercedes ise hep zamanin ötesinde araclar üretmeye calisiyor.
Sürüs zevki, konfor, güvenlik esit derecede önemli ve her birinde en iyiyi, en yeniyi yakalama pesindeler.
Tüm araclari da bu önceliklere göre projelendiriyorlar.
Her iki markanin da araclarini 90'larin sonundan beri kullaniyorum.
Önceleri biraz da yasimin etkisi ile BMW kullandim. Binek arabalardan 3 ve 5 siniflari, Arazi araclarindan x5 ve x6 modeli BMW deneyimleri sonrasinda söyleyebilecegim su ki
Aracin hizlanmasi ve performans cok iyi. Konfor agirlikli olarak sürücüye yönelik diger 3 kisi icin ayni seyi söylemek mümkün degil.
Sadece performans icin araba almak istiyorsam yine BMW almam Tesla kullanirim.
Test sürüsleri yaptim, arac muazzam.
Bana göre BMW almak icin tek sebep dizayn olabilir. (yeni x7 serisi mesela)
Tek basiniza yasayip tek basiniza yolculuk etmiyorsaniz, aractaki herkesin konforu önemliyse tercih Mercedes olmali.
Ben de Mercedes tarafindayim.
Konuyu verecegim linkle tamamlayayim.
https://www.youtube.com/watch?v=FnHv0ne0xjY