AngelOfDeathh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım süper yazdın teşekkür ederim. Merak ettiğim bir husus daha var, bu adamlar bizim sigortamızı nasıl yatırıyorlar bir de iş sözleşmesi yapılıyor mu yıllık bazlık çalışılacağına dair? Son olarak yurt dışı gelirlerinde 0 KDV vergisi uygulandığını duydum?
KDV ve gelir vergisi ayrı şeyler hocam. KDV verilen bir hizmet sonrası fatura kesildiğinde ücrete yansıtılan devlete ait her fatura yani her hizmet satışı için kesilen bir vergidir. Katma değer vergisi adını buradan alıyor.

Gelir vergisi ise kişinin yıllık elde ettiği gelirdeki kâr üzerinden hesaplanan, kişi KDV kesen tüzel bir kişi olsa bile KDV tutarlarından ayrıca hesaplanan bir vergidir.

Gelir vergisinde oran ve ücretlendirmeler gelirin ölçeğine göre değişir.
Yani %0 KDV ile sizi ilgilendiren bir durum yok, çünkü siz hizmet satışı yapan tüzel bir kişi değilsiniz, adamlara fatura kesmeyeceksiniz, maaşlı çalışacaksınız

Sigortaya gelince, SGK'dan prim yatırmıyorlar tabii, belki kendi ülkelerince sosyal güvenlik primi yatırıyorlardır ancak sanmıyorum. Varsa da şirketten şirkete değişiyordur. Benim okuduğum ilanlara göre çoğu ÖZEL sağlık sigortası yapıyorlar. Yani bu sigorta sizin emekli olmanız için değil. Çalışma süreniz boyunca özel sağlık sigortasına sahip oluyorsunuz. Sağlık giderleriniz karşılanıyor. Sözleşmeniz bittiğinde sigorta da sona erer. Ya da kaç yıllık sigorta yapıldıysa, o süre bitince sona erer.

Dövizi dönüştürdüğümüzde zaten devlet istediği vergiyi alsa da, şirket size hiç sağlık sigortası dahi yapmasa bile, aldığınız aylık para ile istediğiniz hastane emrinizde, birikim yaparsanız uzun vadeli sorun da yaşatmaz.

O yüzden bunları düşünmek bile vakit kaybı açıkcası, bilginize ve kendinize güveniyorsanız, direkt başvurabilirsiniz.