intiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım forumda daha önceki yorumlarınızda da İslam düşmanı olduğunuzu belli etmiştiniz. Sorun değil. Herkes saygı kuralları içinde fikirlerini ifade edebilmeli. Ama fikirler mantıklı, tutarlı olmalı.
Birinci olarak konuyu açan arkadaşımız "Dövme" özelinde bir soru sormuş, Diyanette dövmeyle alakalı fikrini hadis-i şerifler ve ayet çerçevesinde açıklamış. Konu bundan ibaret. Konuyu buradan alıp, bunlarla uğraşacağına 9 yaşındaki kızların evliliğiyle uğraşsın demek iyi niyetli değil, konuyu sözüm ona İslam dinine gol atmaya getirmektir. Bu da sorun değil tarih sizin gibileri kayda geçirmiş, geçirmeye devam edecektir.

Diyanetin bir ara medyaya yansıyan 9 yaşla ilgili meselesi "ergenlik,buluğ" çağı kapsamında bir biyolojik değerlendirmedir.

Kur'an- Kerim de bu konuda çok net ifadeler yoktur, yaş telaffuzu bulunmamaktadır.

Ancak geçmiş de sadece din ile alakalı toplumlarda değil hemen hemen tüm toplumlarda erken evlilik vardı. O zamanki şartlarda, ahlaki ve kültürel dokuda bu çok normaldi.

Evliliğin sadece biyolojik şartları olmadığı, denklik gibi şartları olduğunu da biliyoruz.

Dolayısıyla bu tür konular kültüre, ekonomik ve sosyal yapıya göre değişebilen konular.

Ayrıca konu başlığı çerçevesi de gayet bellidir.

İyi niyetli yorumlar herkesi etkiler, kötü niyetli yorumlar ise sadece türdeşleri.
Hiçbir yorumum yokturki islam düşmanlığıyla bağdaşsın bunu yapmayın, illa beni birine düşman ediceksek dine değil dincilere düşman deyin en azından. Kafanızda belli kalıplar var onların dışına çıkınca hemen yaftalıyorsunuz, siz din düşmanı diyorsunuz başkası yobaz diyor kimin nerden işine gelirse ordan karşıt ilan ediliyorum çok enteresan

Konuyu açan arkadaşın emin olun bu mevzu umrunda değil, ara sıra forumda popüler konusu olmasını seviyo o son konularına bakın görürsünüz zaten Ve konudaki mesajlarımı toplu olarak okursanız zaten diyanetten fetva makamı olamayacağını ve örnek ayetin bambaşka bişeyle alakalı olduğunu açıklamışım, fakat haramdır helaldir konusunda laf edemem bende fetva makamı değilim sonuçta

Konuyu burdan alıp evliliğe getiren ben değilim bi başkası, ben sadece sizin mesajınızı görüp sözde açıklamanızı çürüttüm verdiğim 2 link 10'larca kaynağa sahip, sadece fikirleriniz doğrultusunda yorumlar yapıyorsunuz din hakkında siz bu mesajınızda bile aklamaya çalışıyorsunuz mesela yok denklik yok sosyal yapı diye Fikir değil kaynağı araştırılabilir bilgiyle yorum yaparsanız güzel sohbetimize devam edebiliriz