Sevgili dostum öncelik olarak okuyorum herkes bir şey yazmış bunları ve internette okuduklarını kafaya takarsan bu sözümü unutma en fazla 2 ay gidersin çünkü hevesin kırılacak ve yanlış yaptığını düşüneceksin. Kesinlikle ne bu forumda nede internette yazılanları okuma derim. Araştırmaların sorucakların varsa salondaki bu işi bilen adamlara sor. Çünkü kimse senin vücut tipini bilmeden sana bişey öneremez. 3 kg ağırlık kaldıran mr. olympia
şampiyonu zannediyor kendini

Protein tozu zararlı diyen çevrendeki arkadaşlara hele hiç bakma.
Programına uy muhtemelen fullbody antrenman vermişlerdir. Hareketleri yaparken çalıştırdığın kas grubuna odaklan ve beynin sadece o kısmı düşünsün eğer o bölgende yanma şişme acı yoksa hareketi yanlış yapıyorsundur hocadan yardım iste.
Beslenme konusuna gelince dostum 66 kilo zayıf bir kilo ektomorf grubuna giriyorsun çok az yağlı olan herşeyi ye abi hiç ayırt etme (kola cips biskivü abur cubur değil) allah ne verdiyse ye gitsin hiç ayırt etme dediğim gibi burda ayırt etmen gereken yokta yemeklerdeki yağ bunu minimum seviyede tuttur annene falan. Her gün 2 3 yumurta yemeye çalış sonra 4'e çıkar miden aldıkça kendini zorlama, tavuk yap evde götür okula veya iş yerine ye gitsin. Özellikle bulgur pilavı pirinç pilavı yemelisin ki antrenmanında daha güçlü olabilesin.
Gün içindeki öğünlerin mutlaka 3 veya 4 olsun. Örneğin öğlen tavuk pilav ayran yiceksin antrenmana kadar geçen sürede vucut onu dışkalamayla atıcaktır yani bir anlamı kalmayacak aldığın protein ve karbonhidratın, öğlen ve öğleden sonra diye tavuk pilavını 2'ye ayır. öğleden sonraki yemeğinide antrenmandan 1 saat önce ye. Bu şekilde bir sistem kurarsan kendine gelişiminde kas kütlende önemli ölçüde artacaktır. Kal sağlıcakla.
Dediklerinizi dikkate alacağım hocam, çok teşekkür ederim.
1- Yemek yapmayı öğren. Kendi yemeğini kendin yap.
2- Her öğünde protein ve karbonhidrat alman gerekir. Onun hesabını yap. Öğünler için 30 gr protein yeterli olur.
3- Dinlenmek için zaman ayır.
Yemekleri kendim yapıyorum zaten hocam, genel olarak özellikle protein ve karbonhidrat alımına dikkat editoyorum. 2 gün spor yapıp 1 gün dinleniyorum.