Keşke çoğu konuda hakkınızı böyle arasanız diyorum. Daha önceden tanışmadığımız için lütfen yazılarımı yanlış anlamayın ama eğer şikayet etmediyseniz henüz mümkünse yapmayın. Çünkü biraz empati yaparsanız aslında ortada bir sorun olmadığını da anlarsınız.

Ülkemizde pos cihazından çekilen miktarlardaki komisyon yüzünden küçük esnaflarda sigara, alkol gibi ürünlerde yerine göre 0.50-1.00 TL fazladan ücret kesilmektedir. Sizden bu ücret alındığında adam zengin olmuyor fakat banka komisyonu çıkarmış oluyor. Diğer türlü kazanamıyor ve küçük esnaf zarara giriyor. Pos cihazı koymasa bu defa da komple işleri duracak.

Eğer diyorsanız ki ben 1 kuruş dahi olsa fazla vermek istemiyorum sizden ricam büyük marketlerden alışveriş yapın ya da nakit ödeyin. Zaten zar zor geçinen küçük esnafları da bir şekilde korumuş oluruz. Hiçbir şirketim, dükkanım vs. yok bunu sadece empati yaparak rica ediyorum.

Sigara, alkol vs. ürünler senin zorunlu ihtiyacın değil. Kar marjı da belli olduğu için pos cihazlarında 0.50 tl lik farkı da lütfen çok görmeyin. Geçen manavdan 7 TL lik alışverişi kartla ödemek isteyen vardı, manav sonra ödersin dedi çünkü 7 TL'lik alışverişteki kar oranını pos cihazına veriyor olurdu. Ayrıca küçük esnaf artık eskisi gibi her ürünü kartla veya senetle alamıyor. Gıda halinde bile çoğu satıcı peşin çalışıyor, kartla ya çalışmıyor ya da fiyatı yükseltiyor.