Ekspertiz işinin derdi çok işin içinden ve otomobilden anlayan biri olmazsanız aleyhinize açılan bir dünya mahkeme dosyası olur. Benim ekspertiz müvekkilim sırf bunlarla uğraşmamak adına güzel iş yapan dükkanını devretti geçtiğimiz yazın.
Otomobil sektöründe son zamanlarda gördüğüm en karlı işler transfer hizmetleri. Özellikle 200bin TLye ikinci el 2 adet Jetta veya Passat gibi araçlar (Ya da Vito, Transporter) alıp transfer hizmeti verme işini düşünebilirsiniz. Mesela İstanbula gidiyorum müvekkil havaalanına transfer aracı göndertiyor adliyeye gitmem için onlarla konuşuyorum Sabiha Gökçenden Beykoz adliyesine transfer ücretinin 200 TL civarında olduğunu söylemişti. Günde 5 sefer benzer transfer işi ayarlayabilseniz 2 araçta ayda ciro olarak 50bin TLler mümkün.
Diğer bir seçenek ise butik bir araç yıkama dükkanı. Aracı müşterinin evinden/işinden alıp geri bırakma, pasta cila boa koruma gibi işlere de girişirseniz lokasyon da uygunsa tutumaması için bir neden yok.
Yedek parça sektörü açıkcası zor ve daha yüksek sermaye gerektiren bir iş. Eğer ustalık yoksa tamir,bakım ve ekspertiz işine girmenizi de önermem.