Dostserver adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. 2,5 Yıl önce İzmir ege üniversitesi kampüsü çevresinde 2+1 70 m2 ev satın almıştım. Ardından kriz, fiyat yükselişleri derken güzel bir kâr sağladım gibi görünüyor. Evi emlakçıya verdim ortalama fiyat belirleyip aldığım rakamın bir buçuk katı fiyatşa ilan koydu. Bugün bir müşteri gelip bakacak. Bölgede araştırma yapınca açıkçası yazılan fiyatın düşük kaldığını farkettim. Bu müşteri baktıktan sonra fiyatı yazılan rakamın 30-40 bin lira daha üzerine çekmesini söyleyeceğim fakat acaba satmasam mı diye de bir düşünce oluştu kafamda. Şu sıralar emlak piyasası çok da hareketli değil. Kriz sebebiyle alıcı bulmak zor. Benim satma nedenim ise evi satıp bir süre faize koyup ardından farklı bir yerde oturacağım daha geniş bir ev almak. Sizce satmak mı yoksa beklemek mi daha mantıklı olur şu sıralar?

Bu tarz bir fırsatım olsaydı eğer, evi satar ve direk banka faizine koyardım. Emlak piyasası illa ki artış gösterecektir ama 2-3 yıl içerisinde piyasanın durgun olacağını tüm uzmanlar söylüyor. Hatta bunun 4-5 yıla çıkma ihtimali var. Eldeki stok evlerin çok fazla olduğu, banka kredilerinin yüksek olduğundan dolayı satışlar duracaktır. 450bin liralık ev 3 yıl sonra 400 ile 500 arası satılacaktır. Tok satıcı 500'e, acil ihtiyacı olan 400'e satmaya çalışır. 550 olmaz.