Merhaba,
Çalıştığım şirketin güvenlik kameralarını ve diğer IT işlemlerini yapan bir arkadaş var. Zaman zaman bu arkadaştan şirkette kullanmak için cep telefonu satın alıyoruz. Kendisi Vodafone yetkili bayii ve ben de kendisini 2 yıldır tanıyorum. Dürüstlüğünden de hiç şüphem olmadı ama;
7 Aralık tarihinde eşime bir cep telefonu almak istediğimi, faturaya yansıtılmasını ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini kendisine belirttim. Eşim kontörlü kullanıyordu ve hattını faturalıya çevirerek puan yüklemesi yaptı. Aylık 200+35 ₺ ödeme çıkacak şekilde Samsung Galaxy J7 Prime 2 model cep telefonu aldık.
3 gün boyunca telefon bizim elimize gelmedi. İstanbul'dan istediğini söyledi ve 4. gün telefonu kardeşi ile gönderdi. İlk aşamada sadece telefonu ve şarj cihazını ondan teslim aldım. Kendisi elektrik olmadığını ve IMEI bilgilerinin Samsung'a kayıt etmesi gerektiğini söyledi. Ben de oky dedim. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra kendisinden kutuyu ve faturayı istedim. Bana binbir türlü bahane getirdi. Geçen gün bir kutu gönderdi içerisinde sadece kulaklık var. Garanti belgesi, kullanma klavuzu, kutu üzerindeki yapışkan IMEI ve bandroller yoktu. Kendisini aradım ve durumu açıkladım. Bu şekilde geldiğini, arayıp Samsung'a sorabileceğimi söyledi. Samsung'u aradım onlar da üzerinde bandrol ve IMEI olmayan hiç bir cihazı biz bayilere göndermiyoruz dedi.
Bunu kendisine anlattım ama türlü bahaneler bitmek bilmedi. Bana kendi şirketine ait bir fatura keseceğini, IMEI resmini ona atmamı söyledi.
Kendisine zaten IMEI sen de var, elektrikler kesik diye giremedin demiştin, şimdi ne olduda imei istiyorsun dedim;
O da bana bunları yazdı;

Zaten ben cihazı alırken anlaştığım rakam 200+35 ₺ idi...
Sabah kendisine IMEI numarasını gönderdim ve bana ne bilgi verdi, ne de fatura verdi. Ayrıca eşimin hattına tanımlanan 200+35'lik fatura yansıdı.
Vodafone'da çalışan arkadaşlar veya bu konuda bilgi sahibi olan arkaşlar bana yardımcı olabilirler mi? Bu arkadaş beni dolandırmış olabilir mi? Bu cihazın hangi telefon numarasına veya hangi kişi adına nasıl alındığını, hangi yollarla bana geldiğini öğrenmem mümkün mü?
Teşekkürler.