robertokim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende yaklaşık 6 yıllık belki daha fazla süredir kullandığım notebook var. Tabii ki HDD var. Yeni bir bilgisayar çok pahalı, malum kuru göryoruz. Ben de buna karşın elde olanı iyileştirmeye çabalayıyım dedim. Ram 4GB. Ram yükseltmek fikrindeydim ama yazınızı okuyunca ssd alma fikrine geçtim. Sizce ne yapmalıyım? SSD öneriniz var mı acaba. bilgisayar: Asus K53sd
Hocam tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı. Ne için kullanıyorsunuz, yani günlük kullanım mı yoksa profesyonel kullanım mı daha önemli gibi kriterler var.

İhtiyacınızı belirledikten sonra YouTube gibi platformlar üzerinden SSD ve HDD karşılaştırmalarını izleyin derim. En basit olarak açılışta bile oldukça fark ediyor.

Ama bana kalırsa SSD daha önemli. Ram miktarı ne kadar olursa olsun depolama kısmında harddiskin sınırlarına takılı kalıyorsunuz.

Öneri konusunda da tamamen bütçenize bağlı. En az 240gb bir model alın derim. 120 veya 128gb modeller bir süre sonra yeterli gelmeyebilir, okuma-yazma hızları bir tık düşüktür ve ömürleri bir tık kısadır. 240GB, 250GB, 256GB modellere bakın derim.