Nasipse inşallah 2019 da bebeğimizi kucağımıza alacağız, aceleye getirmemek için önden yavaş yavaş eksiklerini alalım istiyorum. Yeni doğanlar için hangi sitelerden alışveriş yapıyorsunuz?
ebebek.com hepsiburada şuan güvenilir olarak buralara bakıyorum sizin alışveriş yaptığınız siteler hangisi?
hocam ne almak istiyorsunuz belirtirseniz elimden geldiğince 2 kız babası olarak yardımcı olurum.
misal olarak bezleri ve mamaları marketlere toptan mal veren yerden alıyorum, her ilde mutlaka vardır. hatta evimin çoğu ihtiyacını toptancılardan çok ucuza alıyorum. Örneğin; bebek çikolatası alacaksanız 4-5 lira adeti, gidin bir elvan bayisine agrand bayisine oradan tanesi 1,5 liraya alırsınız, 1 liraya da süs alın üzerine yarı fiyatına halledersiniz. En basiti...
Bebek bezlerinde çok aşırı fark olmaz ama hatrı sayılır fark var, özellikle bebek şampuanı, bebek kolonyası, tarama spreyi vs. dalin, prima gibi ürünlerde toptancılardan alışveriş yapın.
Diğer şeylerde örneğin bebek arabası, oto koltuğu, mama sandalyesi 1. çocukta kaliteden kaçmayın. Diğer çocuklar da kullanacak öyle düşünün. Oto koltuğunda römer, araba da hauck malibu, mama sandalyesi ikea antilop tavsiye edebileceklerim. Bunlar benim zamanımda iyi markalardı, şimdi f/p oranı hangisi yüksek ise onu alın, burada çok paraya acımayın.
Milupa, bebelac gibi bilindik marka mamalar alın... genelde bunlar aynıdır, çok pahalıya kaçmamak lazım, gıda işini mutlaka doktora danışıp, çocuğun durumuna göre hareket edin, ilk etapta toptan almayın, kimi çocuk prima da rahat eder, kimi sleepy de bile sorun olmaz, kimi çocuk pahalı da olsa milupa yı yemez, kimi çocuk milupdan başka yemez, bunların ilk etapta toptan almayın, parakende bakın, hangisi sıkıntısız ise ondan toptancıdan alın.
Toptancı dediysem tonlarca almanıza gerek yok, orada da paketli satılıyor, illa 100 paket alacaksınız diye bir kural yok, bazı şeyler koli ile satılır onlar da 5-10 adetlidir. Toptancılardan gözünüz korkmasın, paranızı aracılara kaptırmayın.