Bundan 7 ay önce hastaneye kontrole gittim. Herhangi bir şikayetim yoktu sadece yatarken 1 kere kalbim çarptı hastaneden randevu aldım ve yıllardır kalp kapağımda kaçak olduğunu öğrendim.
İlk muayene olduğumda doktor kalp kapağında kaçak var nerede kontrol oluyorsun gibi sorular sormaya başladı. Dedim ilk defa kalp doktoruna geldim.
Doktor bana yeni bir randevu verdi şu tarihte gel detaylı inceleyelim dedi.
Biraz korku, biraz panikle o tarihte doktora gittim. Kalbi iyice incelediler, ağızdan bi hortum saldılar kalbin altını üstünü gördüler.
Doktor kalbimde 2 kaçak olduğu 1 tanesinin 7mm, diğerinin 2mm olduğunu söyledi. (ayn kapakta)
Dedim ameliyata filan gerek varmı? - Gerek yok dedi. 6 ayda kontrole gel şu ilacıda kullan dedi.
Geçen gün başka bir doktora gittim ve bana ekg ve eko çektirmem gerektiğini söyledi. Bunları da aynı gün vermiyorlar 12 gün sonrasına yani bugün ekg ve eko sonuçlarını aldım.
10 günü geçtiği için benden bunları isteyen doktordan yeni muayene daha aldım. Ayın 21.inde gideceğim.
Bugün Eko ve Ekg yapan doktor beni detaylı inceledi.
-Sana ameliyat olacaksın dediler mi?
-Nerede kontrol oluyorsun?
Bu soruları bana sordu
-Uzun zamandır böyle mvp hastasına bakmamıştım.
Gibi ifadeler kullandı bilgisayarda raporun detayını yazan kişiye.
İşlem bittiğinde bana kalbin daha büyümemiş, doktoruna göster dedi elindeki kagitlari ama sıkı takip gerekiyor dedi.
Verdiği kağıtta'da sanırım kalbin arasındaki çap boşlukları yer alıyor ve hepsinde sınırlardayım.
Tabi ister istemez aklıma ya ameliyat olunması gerekebilirse? gibi sorular geliyor. Daha önce bu ameliyatı olan varmı aramızda