HalitBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben düzenli yurt dışından ürün getiriyorum genellikle AliExpress ve gearbesten alışveriş yaprim alibabadan getireceginiz urunun uzerine logo veya yazi yazmanız için firmanin logo yapmasi icin en az alim yapmalısınız. limiti urunun altinda yazar.
ilk once almak istediğiniz ürünü bulun fiyata bakin en az alima bakin diger saticilara göre uygun geldiyse saticiya mesaj atiniz konuşun anlasirsaniz satici gonderir kargo meselesi ise genellikle alicilar öder tabi her saticiya gore değişir.
keşke tekli ürün gibi rahat olsa hacım tekli ürün ler de sorun yok fiyat belli gönder diyorsun gönderiyorlar alibaba da min. alım belirtmiş 2 fiyat vermiş vs pazarlık yapıp anlaşıcan ok hallettik diyelim işte kargo işin de iş değişiyor işte gümrük den malı çekme vs 5-6 çeşit mi ne şirket katagorisi var hangisi sin diye soruyor ıvır zıvır daha önce uğraşmadığım için zor olacak yanlış birşey yapıp yarı da kalmayalım diye tecrübesi ve temini ni yapa bilecek birisi ile görüşmek daha garanti olacak misal çin den mal getirenler oluyor kendi kargosun da benim kileri de sıkıltırıp getire bilir vs olaylarından dolayı daha garanti olmuş olur.

serdardulger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gümrük konusunda takılırsanız danışmaklık hizmeti sunabiliriz.
hacım kendim için getireceğim için misal x ürünü koymak için çanta kendi logomun vs bulunduğu için ticari amaçlı değil böyle olunca gümrüğe takılırmı bilmiyorum mantıken takılmaz lakin tr deyiz belli de olmaz