torino7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bu akşam uzunçayır metrobüste karşılaştım, kartımı kaptırdım.

Metrobüsten inince direk eli ayağı çok düzgün olmayan 2 adam üzerime çullandı, beni normalde hiç polis çevirmez şaşırdım da, millet ne oluyor ya demeye başladı. Üzerimi aradılar...

Bi de haberlerde izliyoruz sivil polisten kimlik istedi kavga çıktı falan bi tribe giriyorlar o yüzden hiç sormadım polis kimliğini / kartını bir de boşluğuma geldi galiba. Zaten gösterseler ne anlarım ki? Kaç tane polis kartı gördüm, matbaada isteseler 5 tl bile çıkarırlar; buna bi çözüm şart.. neyse..

Cüzdanımı aldılar içine baktılar. Cebimden telefonumu falan aldılar. Kimliğimi istediler verdim gbt bile bakmadılar. 2 tane peçete vardı içini aradılar yalandan, telefon kılıfını çıkardılar, sözde uyuşturucu arıyorlar...

Neyse metro bindim eve yürürken bi şu kartlara bakayım dedim kartım yok o an dank etti ve hemen arayıp kartı iptal ettirdim. Düşürmüş olma ihtimalim çok düşük, en son 1 saat önce kullanmıştım ve koymuştum yerine. 155 i arayıp bilgi verdim..

Konuyu açmamdaki amaç dikkatli olun, kimlik sorun arkadaşlar! İlgili kişiler benden sonra arazi oldular zaten, gittiler..
Zamanında benimde başıma geldi. Bundan yaklaşık 2 sene önce mahalledeyken markete doğru ilerliyordum ve bi sivil araç yanaştı. Telsiz sesi falan geliyordu, kimlik sorgulaması yapıyoruz lütfen kimliğinizi gösterebilir misiniz dediler. bende göstermem önce siz kimliğinizi gösterin dedim. 2 kişilerdi ve ben şoför tarafındaydım. Yan koltukta oturan kişi cüzdanını uzatarak birşeyler gösterdi ama havanın karanlık olması ve araç içinin karanlık olması sebebiyle göremedim. Daha sonra göremediğimi ifade ederek kimliği bana vermesini söyledim. Kardeşim seninle mi uğraşacağız kimliğini ver gbt sorgulayacağız aksi taktirde merkeze gelirsiniz dedi. Ben hala kimlik olmadan göstermem diyerek ısrar ettim. Sonra hemen aracın arkasına giderek plakayı aldım. O kişilerede plakanızı aldım şimdi gösteriyormusunuz dedim. Tekrardan kimliğinizi verin şeklinde ters teptiler. Bu esnada araçtan hiç inmediler ve muhtemelen kimliği alıp basıp gideceklerdi. Bende bir dakika polisi bi arayım sorayım deyince bir kaçtılar akıllara zarar. Buda böyle bi anımdı. Dikkatli olunmasında fayda var.