tutanak en az iki kişi imzası ile olur. tek imzalı tutanak olmaz. kopya belgesini eklemesi gerek. sınav sonunda ibra etmesi gerekir.
bariz kopya araçları ve tutanak ile uzaklaştırma alıp sınavlara giremeyen öğrenci sonunda mahkeme kararı ile hepsinde mazeret sınavına girip geçmişti. mahkeme ilk defa olan suç için üst cezayı uygun görmemiş.
Zaten konu içerisindede belirttim, iki imza var. Kopya belgesi olarakta görsel ekledi.
Sınav başlamadan vs. gibi bir durum yok. Kağıda isim soyisim yazarken diyor. Yani sınav başlamış. Kopyadan ceza alacaksınız.
Üniversitelerin genelde bu olaya bağlı olarak uyguladıkları sizden 6 ay okuldan uzaklaştırma. Bunun hemen toplanıp karara bağlarlarsa bu dönem kalan final sınavlarına ve gelecek dönem tüm derslere giremezsin. Yani en az yarım dönem çöpe gider.
Kurul ile görüşürken hatanızı kabul edip işi daha dallandırmayın. Hoca bana taktı demeniz de bir anlam ifade etmez. Eline o kopyayı hoca yazmadı. Siz sınava normal bir şekilde girseydiniz bir açık bulamayacak ve olay çıkmayacaktı. Açıkçası sizde hocaya gollük pas atmışsınız ne diyeyim.
Birde aşağıdaki yönetmeliğe bakın. Belki iyi bir savunma ile kınama alıp kurtarabilirsiniz.
http://www.yok.gov.tr/web/guest/icer...Rx/10279/17960
Sonuç olarak hiçbirşey olmadı, nazımın geçtiği birkaç kişiyi arattırarak tutanak çöpe gitmesini sağladım. Hocayada gidip durumu izah ettim. İşleme konulduğunu söyledi ancak bende hocam sonuç olarak ben gerekli açıklamayı kurula söyledim dedim hocayı geçiştirdim. Bütünlemelere hazırlanıyorum.
Hoca işleme koymasaydı gidip hocaya söyleyeceklerimi biliyordum:
Kopya çekmek için yazdım ancak çekmedim, kopya çekmekle teşebbüs etmek arasında ceza farkını biliyorum. Yönetmeliğide biliyorum. Kopya çekmiş olsam kağıdımda tutanağa eklenen görseldeki ifadelerden biri yer alırdı. Dolayısıyla burada kopya çekme işlemi değil kopyaya teşebbüs vuku bulmuştur. Birini yaralamaya gitsem bile o kişiyi dokunmadığım sürece kanun nezlinde hiçbirşey yapılamaz, sadece ifadem alınır. Elimde bıçak olması cinayet işleyeceğim anlamınada gelmez. Aynı şekilde kopya çekmek için yazdığım yazıyada bakmamam kopya çekme suçu değil kopya teşebbüs suçu adleder.
Bu şekilde ifade verecektim. Bunun sonucundada kopya teşebbüs suçu yani kınama cezası alabilirdim. Ama gitgel yaptıracaklarından dolayı arattırdım.
sınav başlamadan kağıda ad-soyad yazılabiliyor. hangi sınav da bunun yapılamadığına şahit oldunuz? defalarca farkı derslerde ve farklı okullarda sınava girdim.
"başlayabilirsiniz" denmediği sürece sınav başlamaz. dolayısıyla kopya da çekilmez.
kopyanın nasıl çekildiği ve eylemin nasıl yapıldığı tutanağa aynen geçilmelidir. ortada başlayan bir sınav yok, kopya da olamaz.
açıkça size husumet beslendiği belli. yerinizde olsam ilçenizdeki teftiş kuruluna yazılı şikayette bulunurdum. CİMER de dahil.
Hoca ceza aldı ve siciline işlendi zaten. Bu nedenle daha fazla ekmeğiyle oynamak istemiyorum. Hala uğraşıyor, dün gözetmen olarak sınavıma girdi ve hala benimle uğraşıyor. Beni en ön sıraya alarak diğer öğrencileri arka taraflara oturttu. Başımda dikildi. Normalde herkes okul tarafından belirlenen yerlere oturur bilirsiniz... Dahada uğraşırsa kendi bilir bende onla uğraşırım.
Diğer arkadaşlar durumu yaşamadıkları için biraz farklı düşünüyor olabilirler.