Azerbaycanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet imkansız. Öyle yapsalar herkes gider google nin veya diğer büyük firmaların domainlerini kaydedip onlara satmaya çalışır. Site açarsan gider 1500$ öder WIPO aracılığı ile alırlar ancak sana 50$ ödemezler.

Bende paypalnet domaini vardı. Uzantı .com. SEDO üzerinden satıldı domain. Sonra SEDO bu domain marka içeriyor diye satışı iptal etti. Yıllardır bendeydi. En son bu sene transfer etmek istedim 3 yabancı firma transfer talebimi kabul etmedi. Bıraktım düştü.
Bu domainleri kullanıp hiçbir şekilde site açmayı düşünmüyorum. Açtığım an başımın az çok belaya gireceğini biliyorum.
Peki, ben hiçbir şekilde satışını yapmadan, heryıl domaini süresini uzatarak domain benim üzerimde kalacağını varsayarsak, birgün googleadsense.us veya googlevideos.us domainler için google'nın kendisi bana ulaşarak bu domainleri kullanmak istediğini söylerlerse, bunu hiçbir yasal koşullarda ben kendilerine devretmedikçe benden alamazlar değil mi? bu nu doğru mu biliyorum.
Bu domainlere sadece satılıktır ibaresi koyup yayına alsam yine problem çıkar mı?