Birebir aynı olayı bir taksici ile yaşamıştık. Taksici orta şeritten benim şeride dalmıştı, bence frene asıldım ama boydan boya adamın arabası benim teker ve arabamın rengine boyanmıştı.
Biraz kem küm etti, suçu bana atacaktı, dedim usta benim şeride giren sensin... Bana, sen de hızlı geliyormuşsun falan dedi de, dedim şerit benim boş yol gidiyorum.
Senin önüme kıracağını nereden bileyim. Taksicide hasarlar olsa da, bende ufak göçük ve balans ayarı tamamdır.
Taksici haklı olsa zaten nefes aldırmazdı, arabada bebekli yolcu vardı, neyse sorun değil dedim. Adam da tamam dedi, öyle geçiştirdik.

Ama aklımın en derin köşesine ......
Otomatik vites kulağı ve sacı çarpmanın şiddeti ile kopmuş. Birkaç gün sonra şanzıman şaseye oturmaya başlayınca anladım.

Gerçi sonra, Ispartaya gittim o şekilde, dönüşte refüjlere uçunca tam koptu, geçici olaracak kalın bir contalı pul ile döndüm ankaraya ama kaynak ve kulak değişimi yapmak zorunda kaldım.
Hatalı veya haklı, anlaşıp gitmemek lazım. Tutanak tutulmalı bence. Ama kurallara ve bildiğime göre adam kusurlu, size birşey olmaz.