Tüm bilgilere katılıyorum hocam. Fakat protein tozu konusundaki fikriniz yanlış. Bunun sebebi ise
"vücut en fazla kas kütlesi yaptığı zamandır" kelimesinin içeriği konusunda vücut geliştirmecilerin henüz tam bilgiye erişmiş olmaması.
İlk yıllardan ziyade ilk 1 yıl vücudun en iyi gelişim gösterdiği süreçtir. Bunun sebebi vücudun ilk defa bu kadar yüksek protein ihtiyacı olması, vücudu ilk kez böyle bir tahribata sürüklediğimiz için yüksek oranda protein emilimi ve sindirimi sağlamasıdır. İlk yıl olarak adlandırdığımız bu süreçte ne kadar yüksek protein alırsak (yüksekten kastım ihtiyacın fazlası değil sedanten bir insandan fazlasıdır)
@SPOWER; arkadaşında söylediği oranlarda protein yeterli olacaktır. Tabi ki doğal olarak beslenmen sağlık açısından iyi olacaktır, fakat protein tozu da sağlıksız değildir. Bir çoğu normal protein kaynaklarından daha faydalıdır (vücut geliştirme sporu için.). Faydalıdan kastım kas yapımına yöneliktir, 100 gr tavuktan daha fazla aminoasit içeren ek olarak glutamine ve kreatin içeren protein tozları vardır ve Hardline bunlardan birisidir. Tabi ki kreatin supplementine hemen başlamak yanlıştır. Vücut geliştirme camiasında kreatine steroitsiz steroid olarak adlandırılır. Vücudu doğal olarak gelişmesi çok yavaşladığında kreatin desteği ile kaslara daha yüksek miktarda su çekebiliyoruz. Tabi ki bu yüklemelerle vs taçlandırılarak yapılan stratejiler doğrultusunda gerçekleşen işlemdir.
Protein tozlarında destek amaçlı düşük miktarlarda bulunur ve yeni başlayanlara yüksek fayda sağlar.
Saygılarımla.
Hocam farkındaysanız ben protein tozuna zararlı demedim. Yıllardır bende kullanıyorum ancak ilk aylarda kullanılması bence yanlış. Çünkü o kadar çok yanlış ve bilinçsiz kullanıyorlarki karaciğeri zarara uğratıyorlar.
Ben ilk 1-2 ay kullanılmasına karşıyım. Zaten vücut gelişeceği için daha fazla proteine ihtiyaç duyacaktır.