digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten ehliyetleri nasıl veriyorlar anlamadım.
Ortada bir bilgi var, insanlar bilgiyi ezberlemişler ama koşulları ezberlememişler.
Su 100 derecede kaynar lafını herkes ezberliyor ama bunun deniz seviyesinde olduğunu 2000 metre rakımda kaynama sıcaklığının değiştiğini kimse hatırlamıyor.

1) Resim gerçek ise arkadan vurma değil yandan vurma var.
2) Arkadan vuran her zaman suçludur diye bir kural yoktur. Takip mesafesine uymama diye bir kural vardır. Ve takip mesafesine uymak için aynı şeritte olmak gerekir.
3) Resimlerde ve krokide görünüyor ki kazaya hatalı şerit değiştiren araç neden olmuş.
4) Sinyal vermek şerit değiştirme niyetini gösterir, ambulans sireni gibi diğer şeritteki arabaların yol vermesini zorunlu kılmaz.
5) Yan şeritteki arabaya takip mesafesi diye bir şey olmaz. Adam bir anda sizin önünüze çıkarsa suç şerit değiştirendedir. Geçiş üstünlüğü kendi şeridinde gidenindir. Şerit değiştirecek araç yolun müsaitlik durumuna göre sinyalini açarak niyetini belli edip, müsait anda şerit değişimini yapacak.
4. noktaya tamamen katılmıyorum hocam. sinyal vermene rağmen bir kişi hızlanıp senin geçmene engel olup kazaya sebebiyet verirse suçlu olur.

kısacası her zaman arkadan çarpanın suçlu olmadığı gibi şeridinden gidip çarpanın da suçsuz olduğu söylenemez.

diğer tüm söylediklerimize harfiyen katılıyorum